Nationaal Datawarehouse trapt af

Dit artikel delen:

Twaalf overheden hebben de intentieverklaring ondertekend om mee te werken aan het het Nationaal Datawarehouse (NDW). In deze databank moeten alle relevante gegevens komen te staan over de infrastructuur en verkeersinformatie in Nederland.

De provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Utrecht, twee stadsregio’s en een aantal grote steden, waaronder Rotterdam en Utrecht, hebben samen met Rijkswaterstaat de intentieverklaring voor een Nationaal Datawarehouse ondertekend. Amsterdam zal dit binnenkort doen. De bedoeling is dat uiteindelijk alle provincies, grote steden en stadsregio’s meedoen. Wel zullen ze geld beschikbaar moeten stellen voor het realiseren van deze verkeersdatabank.

Momenteel is de verkeersinformatie vaak niet actueel en volledig genoeg vanwege de veelheid aan verkeersinformatiesystemen, die meestal niet op elkaar zijn afgestemd. Het NDW moet hier een einde aan maken. Doel is om in de loop van 2008 alle rijkswegen en de drukste provinciale en gemeentelijke wegen in het databasesysteem te hebben zitten. Een kwalitatief betere verkeersinformatie zou moeten leiden tot een afname van de filedruk.

Projectleider Menno Olman vertelt dat de aanbesteding van het NDW rond of na de zomer van start gaat. “Het traject kent drie kavels. Wij delen Nederland hiervoor op in drie geografische gebieden: Randstad, Noord- en Oost-Nederland en Zuid-Nederland.” Het projectbureau van het NDW stelt de functionele eisen op; de marktpartijen moeten met de technische invulling komen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-03-23T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.