'Alle lichten staan op groen'

Ordina-directeur vindt het tijd om te gaan

Hans den Hartog neemt na dertien jaar afscheid

Dit artikel delen:

Financieel directeur Hans den Hartog van ict-dienstverlener Ordina verlaat na dertien jaar het bedrijf. Hij wordt opgevolgd door Bart de Jong. 'In 2009 hebben we Ordina weer goed in de markt gezet. Ook is er iemand in huis om het stokje over te nemen. Het is een goed moment om Ordina te verlaten.'

Het bedrijf stelt dat u Ordina weer gezond hebt gemaakt. Wat heeft u gedaan?
2009 was een jaar waarin veel is gebeurd. We hebben vooral gestuurd op een zo maximaal resultaat. Daarnaast hebben we ervoor gezorgd dat het bedrijf er nu solide voorstaat. Dat hebben we gedaan door een goede financiering voor het bedrijf te regelen.

Met dit in het achterhoofd en het feit dat ik al dertien jaar voor het bedrijf werk, zorgde ervoor dat ik me af begon te vragen of ik niet wat anders moest gaan doen. Ik denk dat het nu een goed moment is om mijn vertrek bij Ordina aan te kondigen.

Wat gaat u het meest onthouden van dertien jaar Ordina?
Ik ga vooral de band met mensen missen. Ik heb toch veel jaren met veel plezier met verschillende mensen samengewerkt.

Zal het afgelopen jaar u lang heugen?
In die elf jaar zijn er natuurlijk wel meer periodes waarin het minder ging, de periode van 2001 tot 2003 bijvoorbeeld. Toen liep de economie ook terug, toen wat minder hard dan het afgelopen jaar. Daar leer je als persoon en als bedrijf natuurlijk ook veel van.

Wat heeft u nu bijvoorbeeld anders gedaan dan in 2001?
In 2001 waren we gedwongen om twee keer te reorganiseren. Dit jaar hebben een keer ingegrepen.

Had u niet beter kunnen vertrekken als de economie weer aantrekt?
Er zijn altijd redenen om nog even te wachten. In 2009 hebben we Ordina helder in de markt gezet. Er is ook iemand in huis om het stokje over te nemen. Er waren zoveel randvoorwaarden vervuld, daarom was het nu een goed moment om mijn vertrek aan te kondigen.

Wat gaat u doen als u bent vertrokken?
Ik heb nog geen idee wat ik ga doen. Ik heb heel bewust niet eerst een andere baan gezocht, voordat ik mijn vertrek aankondigde. Ik wil rustig kunnen kijken. Wellicht doordat mijn vertrek in de pers komt, komen er ook dingen in beeld waar ik anders niet aan gedacht zou hebben.

Dus financieel directeur bij een ict-bedrijf wordt het niet meer?
Financieel directeur dat zou kunnen, maar dat hoeft niet per se. Ik zie mezelf niet zo snel meer bij een ict-bedrijf aan de slag gaan. Ik laat morgen of overmorgen in ieder geval niet weten dat ik bij de concurrent aan de slag ga.

U vertrekt per 1 april. Wat gaat u tot die tijd nog doen?
Ik wil eerst op een keurige manier het financiele jaar 2009 afronden. Daarna ga ik mijn werkzaamheden overdragen aan mijn opvolger Bart de Jong. Daar heb ik genoeg tijd voor, zodat ik mijn werkzaamheden bij Ordina netjes afgerond achter kan laten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zo.. nadat de inkomsten behoorlijk zijn geminimaliseerd en de VIR slechts een lege omhulsel blijkt te zijn en de afspraken, beloftes en de goede bedoelingen van Ordina nu ook niet direct goed uit de verf komen gaat nu dus ook een van onze directeuren weg. Zolang dit beleid blijft en dhr. Kasteel op zijn kist met geld blijft zitten zijn er al veel goede medewerkers naar andere bedrijven gegaan, zeg maar gerust naar onze concurenten of zijn voor zichzelf begonnen. Als we allemaal zo gemakkelijk om ons heen konden gaan kijken dan waren er niet veel medewerkers meer bij Ordina aan het werk! Toch wens ik Hans veel succes, wijsheid en plezier bij zijn nieuwe uitdaging!

Wellicht toch even kijken bij Inter Access? Kunnen momenteel wel wat deskundige hulp gebruiken.

Ik begrijp uit voorgaande reactie dat Inter Access nog wel wat nestbevuilers kan gebruiken?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-25T14:10:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.