Spam op de Europese agenda

Dit artikel delen:

Het ministerie van Economische Zaken meldt in een persbericht dat de Europese collega's van minister Brinkhorst achter diens plan voor een brede aanpak van ongewenste mailreclame staan.

Brinkhorst wil bij het optreden tegen spam een betere uitwisseling van gegevens over de grens. Telecomtoezichthouder Opta heeft met zijn Franse evenknie Cnil kort geleden een protocol opgesteld om de samenwerkingsprocedures voor spam tussen Europese toezichthouders te verbeteren. Daarnaast wil de minister zo snel mogelijk inzicht in de bestaande knelpunten in de informatie-uitwisseling. Bij die inventarisatie wordt ook het functioneren van de anti-spamwetten in de lidstaten tegen het licht gehouden.
Verder roept Brinkhorst op tot een brede multilaterale samenwerking van de Europese Commissie met landen zoals de VS, Rusland en China, waar de meeste spam vandaan komt. Nederland heeft in de afgelopen periode bij de bestrijding van spam al intensieve samenwerking gezocht met de VS. Daarnaast moeten Europese lidstaten goede ervaringen met voorlichting over spam aan burgers en bedrijven met elkaar delen. Naast deze agendering van spam had Opta, dat onder het ministerie van EZ valt, zich ook voorgenomen om vóór 2005 de eerste boetes uit te laten delen aan Nederlandse spammers. Daar is het tot nu toe nog niet van gekomen. < BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-17T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.