Mainframe-links op het Net ook veilig

Dit artikel delen:

Consul Risk Management en West Consulting hebben een manier ontwikkeld om mainframe-applicaties veilig via Internet beschikbaar te stellen aan daartoe gerechtigde gebruikers. Struikelblok voor internationaal opererende bedrijven om het net der netten als communicatiemedium te gebruiken vormt de beveiliging. Het risico dat produkten en data in verkeerde handen komen is nog steeds groot. Dit weerhoudt bijvoorbeeld financiële instellingen ervan om massaal over te gaan op dit medium (zie elders op deze pagina).

'Secure 3270 Telnet' biedt volgens de ontwikkelaars een zwaar beveiligde methode om met een standaard 3270 terminalemulator gebruik te maken van een mainframe-applicatie via het publieke net. Dit kan voor multinationale ondernemingen een forse besparing op telefoonkosten danwel huurlijnen opleveren. Telebankieren, helpdeskfuncties, telewerken met applicaties en toegang vanaf buitenlandse vestigingen kunnen veilig en goedkoop geschieden.
Het produkt maakt gebruik van een standaard versleutelingstechnologie die de privacy van de verbinding moet garanderen. De methode voldoet aan de strengste cryptografische eisen, aldus Consul Risk Management. De Kas-Associatie in Amsterdam is de eerste gebruiker die 'Secure 3270 Telnet' toepast voor een telebankier-applicatie via Internet. HB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-13T00:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.