Massaal protest bewaarplicht

Dit artikel delen:

Nederlandse internetaanbieders hebben in een open brief aan het parlement massaal geprotesteerd tegen de plannen van de Europese Unie voor de voorgenomen bewaarplicht van internet-verkeersgegevens van een jaar.

De internetaanbieders roepen in de brief het Nederlandse parlement op om niet akkoord te gaan met het Europese Kaderbesluit over de bewaarplicht van verkeersgegevens van een jaar. Daarnaast verplicht het besluit internetaanbieders om alle informatie over verdachte personen drie maanden te bewaren. De Europese Raad van ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken nam vrijdag een besluit over deze plannen. Begin deze week kregen de Eerste en Tweede kamer de kans om hun mening over de voorgenomen bewaarplicht te laten horen.
Ruim honderd internetaanbieders hebben de brief, die een initiatief is van Xs4all en BIT, inmiddels ondertekend. De aanbieders voeren verschillende argumenten tegen de bewaarplicht aan. Het is volgens hen een belemmering voor innovatie, doordat het starters met een hoop administratieve rompslomp opzadelt. Daarnaast verwachten de aanbieders dat zij veel geld moeten uitgeven om de nu spaarzaam en alleen voor kortere tijd opgeslagen verkeersgegevens lang te bewaren. Ook denken ze dat een bewaarplicht de privacy van alle internetters schaadt, ook als zij niet verdacht zijn. < BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-03T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.