Hackende aliens

Dit artikel delen:

Richard Carrigan, onderzoeker bij het Amerikaanse National Accelerator Laboratory in Illinois, waarschuwt dat de participanten aan het SETI@home-project, waarbij via gebundelde rekenkracht naar buitenlands leven wordt gespeurd, wellicht te goed van vertrouwen zijn.

Volgens hem brengen de onderzoekers van het SETI-project de aarde in gevaar door het distribueren van de kluwen signalen die zij binnenkrijgen naar computers overal ter wereld. Carrigan pleit ervoor om de signalen eerst te 'ontsmetten', voordat ze worden doorgestuurd naar mensen die de SETI-screensaver op hun pc hebben draaien en zo het project ondersteunen. "In science fiction zijn de aliens altijd slecht, maar in de wereld van de wetenschap zijn ze altijd goed en willen ze alleen maar contact", aldus de onderzoeker. Volgens computerexperts is er voor het hacken van een computer of het schrijven van een virus kennis nodig van de werking van een pc en software. Een computer op aarde zal net zo vreemd zijn voor een buitenaards wezen als zij voor ons zijn. Toch blijft Carrigan bij zijn waarschuwing.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-12-09T00:00:00.000Z Redactie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.