Stichting Spamvrij.nl opgeheven

Strijd groeit vrijwilligers boven het hoofd

Dit artikel delen:

De stichting Spamvrij.nl heft zichzelf op, zo is zondag bekendgemaakt. De organisatie, die Nederlandse verzenders van spam op de huid zat, kon te weinig middelen vinden voor het doorzetten van alle activiteiten.

De stichting werd in april 2003 opgericht nadat de website van initiatiefnemer Rejo Zenger na dreigementen van een spammer uit de lucht was gehaald. De stichtingsvorm zorgde voor continuïteit. Het analyseerde spamberichten op afkomst om te achterhalen wie de afzender was of daar opdracht toe had gegeven. De namen van deze bedrijven of personen werden op de website vermeld. De stichting wist de namen van notoire spammers als de Nederlandse 'spamkoning' Patrick de Bruin te achterhalen.

Voorlichting

Maar ook menig gerenommeerd Nederlands bedrijf, dat zich onbedoeld niet aan de regels hield voor het versturen van reclame per mail, kwam op deze lijst terecht. De stichting stak dan ook veel energie in hoe organisaties deze misstap kunnen voorkomen. De twee internetaanbieders Xs4all en BIT kwamen met donaties voor de stichting over de brug. Dat was alleen onvoldoende om het voortbestaan van de stichting te garanderen. Het project Spamvrij.nl blijft wel voortbestaan en wordt nu beheerd door een aantal privé-personen. < BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-15T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.