Symantec koopt toegang tot anti-virustechnologie Intel

Dit artikel delen:

Symantec legt ongeveer 18 miljoen dollar neer voor elementen van Intels Landesk Virus Protect. De overeenkomst omvat ook een nieuwe versie van dit softwarepakket waar Intel al een jaar aan werkt. In mei deed Symantec een soortgelijke aankoop toen het anti-virustechnologie van IBM kocht en daarbij ook toegang verkreeg tot de gebruikers van de afgeleide producten.

Uit deze aankopen blijkt dat Symantec zich niet wil neerleggen bij de groei van concurrent Network Associates. De eerstgenoemde anti-virusproducent integreert zijn welbekende Norton-software nu met de komende versie van Intels Virus Protect. Het resulterende product combineert het dan met het gehele Landesk-beheerpakket van de chipfabrikant. Symantec begint eind dit jaar met de verkoop van de nieuwe Virus Protect, die nu in versie 5.0 op de markt is. Beide bedrijven leveren vanaf volgend jaar het Norton-Landesk gecombineerde product en positioneren het als migratiepad voor zowel de huidige 18.000 klanten van Landesk als de miljoenen Norton-gebruikers.

Meer overeenkomsten

Bovendien levert Intel de client-versie van de software bij toekomstige versies van zijn Landesk-software. Hierdoor kan Symantec vele, nieuwe gebruikers benaderen. Intel schat dat 15 miljoen PC's zijn uitgerust met zijn Landesk. Daarnaast krijgt de softwarefabrikant toegang tot het internationale distributiekanaal van de processorproducent. Symantec beweert dat klanten niet vast komen te zitten aan Intel's beheersoftware; de firma heeft andere overeenkomsten om het Norton Anti-virusproduct te integreren met pakketten van Tivoli en Platinum Technology.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-09T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.