Tivoli werpt zich op beveiliging

"Beheer van mainframekwaliteit nu beschikbaar voor open systemen"

Dit artikel delen:

Tivoli Systems, leverancier van beheersoftware, verbreedt met het nieuwe product Tme 10 Security Management zijn focus van netwerkbeheer naar beveiliging van gekoppelde, heterogene computeromgevingen.

Dit nieuwe product "brengt mogelijkheden voor beheer en beveiliging van mainframe-kaliber naar de wereld van gedistribueerde systemen", verklaart Martin Neath, vice-president van Tivoli's productgroep.
De Security Management-software werd gedurende de afgelopen negen maanden samen met softwareproducent Memco ontwikkeld. Volgens Neath ligt de voornaamste toepassing bij banken, verzekeraars en dergelijke beveiligingsgevoelige ondernemingen. De eerste bètatest vond dan ook plaats bij de Royal Bank van Canada.
"Met Tme 10 Security Management kunnen systeembeheerders voor elke gebruiker bepaalde handelingen toestaan. Van het starten van applicaties tot het herstarten van een printer, zonder dat gebruikers daarvoor beheerdersprivileges hebben op het systeem", benadrukt Neath.

Bronnen blokkeren

Deze nieuwe vorm van systeemcontrole werkt met één universele interface naadloos op diverse platformen, verzekert de vice-president. "Bovendien biedt het ook oplossingen voor bekende beveiligingsgaten in besturingssystemen en applicaties, doordat de beheerder de bronnen - zowel logische als fysieke - naar believen kan blokkeren", aldus Neath.
De trend naar beter beheer van computeromgevingen ziet hij als een positieve trend voor zijn bedrijf. "Softwareleveranciers als Microsoft werken weliswaar ook aan producten voor systeembeheer, maar missen de pluriformiteit en ervaring van Tivoli", zo meent hij. "Maar het benadrukt wel het belang van deze kwestie. In wezen verrichten zij een stukje voorbereidende PR voor ons", lacht Neath.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-10T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.