Legato ontpopt zich als softwarebedrijf

Product moet beschikbaarheid opslagsystemen waarborgen

Dit artikel delen:

Legato Systems, leverancier van opslagsystemen, probeert met een aantal software-initiatieven zijn marktpositie te verstevigen. Het bedrijf introduceert Continuum software, dat de beschikbaarheid garandeert van applicaties en gegevens. Het pas door Legato opgerichte Celestra consortium werkt aan aanbevelingen voor het invoeren van zogeheten storage area netwerken (san).

Tot voor kort stond Legato alleen bekend als leverancier van backup-systemen. Het bedrijf heeft een ambitieuze strategie uitgestippeld die gericht is op de markt van beschikbaarheid en opslagsystemen. Daartoe werden dit jaar drie bedrijven overgenomen: Fulltime Software, Intelligent Software en Vinca; bedrijven die software leveren voor gegevensbescherming en opslag.
Legato is nog relatief klein, maar groeit snel. Vorig jaar liep de omzet met 70 procent op naar 143 miljoen dollar en verdubbelde de winst naar 28 miljoen dollar. Het laatste kwartaal werd afgesloten met een omzetstijging van 65 procent en een verdrievoudiging van de winst. Dit leidde ertoe dat Anne Meisner, werkzaam bij Goldman Sachs Investment Research, investeerders de tip geeft om te beleggen in Legato - intussen een van de snelst groeiende bedrijven in de markt van opslagsystemen.
In een pas verschenen rapport van Goldman Sachs stellen de onderzoekers dat de omzet van leveranciers van opslagsystemen de komende jaren met gemiddeld 20 procent per jaar groeit. De belangrijkste leveranciers zijn EMC, IBM, Network Appliance en Sun.

Continuïteit

David Malmstedt, vice-president van de wereldwijde activiteiten, licht de strategie van Legato toe. "De beschikbaarheid van applicaties en gegevens wordt voor organisaties steeds belangrijker. Dat geldt voor traditionele toepassingen, maar vooral voor web-applicaties die continue beschikbaar moeten zijn. Al onze oplossingen zijn daarom gebaseerd op het begrip continuïteit."
De Continuum software is verdeeld in drie groepen: software voor gegevensbeveiliging, voor hoge beschikbaarheid en voor het beheren van de beschikbaarheid van applicaties. Afhankelijk van de eisen van de klant biedt Legato vier niveaus van beschikbaarheid. Dat loopt van de standaard backup en recovery tot het hoogste niveau van beschikbaarheid: het zogenoemde 'continuous operations', dat bijvoorbeeld nodig is voor toepassingen in elektronische handel.
Vorige maand introduceerde het bedrijf Networker Recovery Manager, software voor het automatische herstel van verloren gegane informatie.

Celestra consortium

Legato nam onlangs het initiatief voor het oprichten van het Celestra consortium. Celestra is een techniek voor het overzetten van gegevens naar een san (storage area netwerk, een architectuur waarbij opslagsystemen en servers onafhankelijk functioneren). Deelnemers aan het consortium zijn onder andere EMC, Novell en Compaq. Het consortium werkt nu aan het opstellen van een specificatie voor Scsi in opdracht van de Storage Network Industry Association. Paul Mason, onderzoeker van IDC, juicht de activiteiten van het Celestra-consortium toe: "Dankzij de samenwerking zijn bedrijven in staat op eenvoudige manier over te gaan op san-architecturen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-08T00:00:00.000Z Wim Amerongen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.