Tandem en Visa in beveiligd betalen

Dit artikel delen:

Compaq-dochter Tandem werkt samen met creditcardmaatschappij Visa aan het beveiligen van wereldwijd online betalingsverkeer. Hiervoor verkiest Tandem het Set-protocol boven de alternatieven Ikp en het Nederlandse I-Pay.

"Deze online betalingsmethodes zijn namelijk niet wereldwijd te gebruiken", zegt marketingdirecteur Ron Happel van Tandem. Doordat bedrijven als Visa, Mastercard, Informix en Tandem zich achter Set scharen, moet dit dè standaard voor online betalen worden, aldus Happel.
Bovendien gebruikt Set meerdere technieken om de beveiliging van de online-transacties te waarborgen. Digitale handtekeningen identificeren de consument, encryptiesleutels beveiligen de transactie, en digitale certificaten verzekeren de betrouwbaarheid van de leverancier.

Macropolis

De samenwerking tussen Tandem en Visa manifesteert zich al in de virtuele consumentenstad Macropolis. In deze grafische omgeving wandelt de gebruiker langs de virtuele winkels van diverse Nederlandse bedrijven.
Doordat de benodigde bandbreedte voorlopig niet landelijk beschikbaar is, komt Macropolis eerst op CD-Rom uit. Tandems standplaats op 'Internet in business', komende week in de Rai, staat helemaal in het teken van de online handel. JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-26T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.