Apple laat OS 9 los

Dit artikel delen:

Apple laat nieuwe Macintosh-computers met ingang van januari 2003 alleen nog maar het op FreeBSD gebaseerde Mac OS X starten. Daarmee neemt het bedrijf afstand van zijn besturingssysteem Mac OS 9.

De Macintosh producent zal de nieuwe hardware zo inrichten dat het dan afgeschreven OS 9 niet kan starten. Momenteel telt OS X drie miljoen gebruikers en dat moeten er eind dit jaar vijf miljoen zijn, twintig procent van het aantal Macgebruikers.
Mac OS 9 is in de X-versie nog toegankelijk middels de Classic-omgeving, die echter niet rechtstreeks met de hardware communiceert. Dit kan problemen opleveren voor applicaties met beveiligings-dongles en drivers voor oudere randapparatuur.
Verder is het opmaakpakket Quark Xpress, naast Photoshop en Illustrator van Adobe een van de belangrijkste applicaties voor de Macintosh, nog niet overgezet naar OS X. Vorige week besloot Apple om de Xpress-concurrent Indesign van Adobe mee te leveren met nieuwe G4-machines.
 
Jasper Bakker

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-27T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.