Boeing doet Java in de ban

Dit artikel delen:

AMSTERDAM - De 10.000 Internet-gebruikers die vliegtuigfabrikant Boeing onder zijn medewerkers telt, moeten het zonder Java-applets stellen. In een toelichting in Amerikaanse vakbladen stelt een vertegenwoordiger van het bedrijf: "We hebben niet specifiek iets tegen Java. Ons beleid is er op gericht dat medewerkers geen software van buiten in de Boeing-netwerkomgeving kopiëren." Java mag nog wel gebruikt worden op het interne gesloten netwerk van het bedrijf.

Andere bedrijven die Java in de ban hebben gedaan voor de externe communicatie zijn de spionage-afdeling van het Amerikaanse ministerie van Defensie en de Australische telecom-operator Telstra. Deze laatste twee zullen Java intern weer toestaan zodra de veiligheidsrisico's van deze programmeertaal onder controle zijn.
Naast deze bedrijven die het zekere voor het onzekere nemen zijn er ook tal van ondernemingen die - hoewel werkzaam in een informatiegevoelige omgeving - zich geen zorgen maken over het vermeende veiligheidsrisico van Java-applets.
Het simpelweg in de ban doen van Java is één mogelijkheid, een andere is deze applets met een firewall aan de rand van het bedrijfsnetwerk tegen te houden. Deze manier vereist wel dat er gecentraliseerd naar buiten wordt gebeld en dat niet elke medewerker een eigen modem heeft. MP

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-20T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.