Pinnen schadelijk voor imago elektronisch betalen

Dit artikel delen:

AMSTERDAM - Het Nederlandse bankwezen probeert het pinnen veiliger te maken. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) heeft de aangesloten banken verzocht extra maatregelen te nemen. Voorkomen moet worden dat het pinnen, dat op zich de veiligheid van het betaalverkeer heeft vergroot, in een ongunstig daglicht komt te staan.Aanleiding tot de actie van de NVB is kritiek van de Consumentenbond. Deze vereniging is verontrust over de veiligheid van het pinnen, nu blijkt dat criminelen zwakke punten in het systeem hebben ontdekt.

De NVB laat via de banken folders verspreiden met adviezen voor een veiliger gebruik van betaal- en geld-automaten. Ten zeerste wordt afgeraden hulp van vreemden te aanvaarden bij het pinnen. Ook kan het publiek de risico's verminderen door de maximaal op te nemen bedragen te beperken. Tot verdriet van de NVB zijn slechts weinig mensen daartoe bereid.

Iris

Overigens denkt de Japanse elektronica-onderneming Oki het antwoord te hebben gevonden op de toenemende onveiligheid rond geldautomaten. Oki doet proeven met een geldautomaat die de cliënten herkent aan de iris. Deze identificatie-methode zou zeer betrouwbaar zijn, omdat de iris per individu verschilt. Voordat Oki het apparaat op de markt brengt, zijn grondige tests noodzakelijk. Het bedrijf denkt de nieuwe geldautomaat over een jaar of drie gereed te hebben. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-07-26T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.