Microsoft komt met mkb-versie Windows 2003

Dit artikel delen:

Microsoft komt deze zomer met de Small Business Server-uitvoering (SBS) van zijn besturingssysteem Windows 2003. Dit pakket komt uit in twee varianten: standaard en premium, waarbij laatstgenoemde is uitgerust met ook SQL Server en Internet Security and Acceleration (ISA) Server.

De softwareproducent onthulde eerder deze maand de proefuitvoering (release candidate 1, of rc1) van SBS 2003. Microsoft heeft rc1 gedistribueerd onder 200.000 testers. Het pakket biedt volgens de leverancier een ultrakorte installatie van vijftien minuten met een reeds ingebakken 'best practice' systeemconfiguratie, inclusief gegevens-backup en toegang op afstand. Laatstgenoemde bevat ook enkele nieuwe, gebruiksvriendelijke opties voor gebruik en beheer op afstand.
De voor het mkb bedoelde software heeft als kern een uitgeklede uitvoering van het eind april gelanceerde Windows Server 2003. Daar bovenop integreert Microsoft enkele van zijn serverproducten, waaronder Exchange Server 2003 en Sharepoint Services. Om het marktbereik zo groot mogelijk te maken, zal het pakket ook verkrijgbaar zijn voorgeïnstalleerd op lichte servers van grote pc-leveranciers.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-18T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.