IBM biedt goedkopere uitwijk AS/400

Dit artikel delen:

IBM biedt met de service Hot Standby goedkopere uitwijkmogelijkheden voor AS/400-systemen. Het tool Cats (Continuous Availability Tool for Service Environment) verdeelt een gespiegelde AS/400-server in verschillende onafhankelijke partities die totaal gescheiden zijn. Zo kunnen bedrijven hun kritische applicaties op een eigen stuk van de uitwijkserver draaien, in plaats van op een compleet systeem.

Hierdoor dalen de kosten voor continue systeembeschikbaarheid en snel herstel na een calamiteit. Elke Hot Standby-klant van IBM heeft een eigen partitie, inclusief databases. De hardware zelf en het besturingssysteem OS/400 worden gedeeld. Volgens IBM is deze oplossing ongeveer 70 procent goedkoper dan een eigen uitwijksysteem. De exacte kostenbesparing is afhankelijk van de gewenste diensten.

Partities

Hot Standby kopieert de data van bedrijven via een vaste online verbinding naar IBM's uitwijkcentrum in Zoetermeer. Daar worden vijf klanten op één AS/400 gespiegeld. Technisch ligt die grens op zestien partities per systeem, maar voor de beheerbaarheid stelt IBM een maximum van vijf. De constante replicatie van data wordt verzorgd door de reeds bestaande software Mimix/400.
Wanneer het systeem van de klant neergaat, bijvoorbeeld door een ernstige stroomstoring, neemt het schaduwsysteem de bedrijfsvoering direct over. Tot nog toe duurde de uitwijk van een groot AS/400-systeem gemiddeld 40 uur, inclusief meldingstijd. Deze periode wordt langer naarmate de backup van het systeem ouder is. Voor bedrijfskritische applicaties is dit niet acceptabel.
IBM ontwikkelt Hot Standby ook voor andere systemen, waaronder mainframes en RS/6000. Wanneer deze varianten beschikbaar komen, is niet bekend. JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-07-04T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.