Network Associates koopt Dr Solomon's

Dit artikel delen:

Dr Solomon's, de Engelse fabrikant van antivirussoftware, is voor 642 miljoen dollar in aandelen overgenomen door Network Associates. Dit bedrijf is vorig jaar ontstaan uit de fusie van Network General en grote concurrent McAfee.

De overname past in het streven van ceo Bill Larson een plaats te veroveren op de markt van software voor systeembeheer. Deze markt wordt nu gedomineerd door Computer Associates en Tivoli. Aanvankelijk zullen Dr Solomon's antivirus-toolkit en de Virusscan en Total Virus Defense (voor bedrijven) nog naast elkaar verschijnen; in het eerste kwartaal van 1999 zal het beste van beide gebundeld worden in een nieuw product.
Larson hoopt met de overname een stevige plaats in de Europese markt te verwerven. Daar neemt Dr. Solomon's traditioneel een belangrijke positie in. "De antivirussoftware vormt voor ons een groeiende markt. De overname geeft de mogelijkheid onze leidende positie op dit gebied uit te breiden op trans-Europese basis."
Hoeveel mensen hun baan zullen verliezen is nog onduidelijk. Larson zei dat er op de marketingafdeling wel wat banen op de tocht staan. Verder verwacht hij geen ontslagen.   RSN
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-19T00:00:00.000Z Rob Sijpesteijn
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.