Cisco ziet vraag bij bedrijfsleven aantrekken

Voorzichtig optimisme

Dit artikel delen:

Bij de presentatie van zijn laatste kwartaalcijfers toonde netwerkfabrikant Cisco zich optimistisch over ict-investeringen. Vooral de vraag bij het Amerikaanse bedrijfsleven trekt aan, meldde Cisco-ceo John Chambers.

Cisco maakte op 11 mei bekend dat het in zijn derde financiële kwartaal van boekjaar 2003 de omzet zag toenemen tot 5,6 miljard dollar. Een jaar terug kwamen de inkomsten in dezelfde periode nog een miljard lager uit op 4,6 miljard. Dit is de grootste stijging van de omzet bij het concern in drie jaar. Cisco zag zijn bedrijfsresultaat oplopen tot 1,2 miljard.
Over het komende kwartaal is de netwerkfabrikant ook positief. Dat zal een stijging van de inkomsten van 23 tot 25 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar laten zien. Dit kwartaal lag deze stijging op 22 procent. Het concern zegt tot eind dit jaar duizend nieuwe werknemers te zullen aannemen.

Ip-telefonie

Bij de presentatie van de kwartaalcijfers zei Chambers dat de directeuren die hij spreekt lange tijd niet zo optimistisch over de economie gestemd waren als nu. Het aantal orders ligt aanzienlijk hoger dan voorheen. Ondernemingen zijn vooral geïnteresseerd in beveiligingssoftware, draadloze netwerktechnologie en ip-telefonie. Cisco zegt inmiddels drie miljoen ip-telefoons verkocht te hebben. De verkoop van de eerste miljoen van deze producten kostte het concern dertig maanden. Het laatste miljoen ging binnen acht maanden over de toonbank.
De groei van het Emea-onderdeel binnen het concern ligt minder hoog. De ordergroei nam in deze regio toe met een krappe 10 procent. Engeland sprong eruit met 20 procent. Ook de Duitse markt trekt voor het eerst licht aan.
De Amerikaanse computerfabrikant Dell zag in zijn laatste financiële kwartaal, dat het in dezelfde week presenteerde als Cisco, juist zijn overzeese activiteiten het sterkst stijgen. De inkomsten in Europa en Japan stegen met 30 procent, terwijl de omzet over de gehele linie op een groei van 20 procent uitkwam. < BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-05-21T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.