Tijdbom in moederborden

Dit artikel delen:

Taiwanese fabrikanten ontkennen dat hun moederborden niet aan de specificaties zouden voldoen. Linear Technology uit Milpitas, Californië, en enkele andere Amerikaanse bedrijven wezen onlangs met de beschuldigende vinger naar Taiwan. Zij zouden miljoenen Pentium-moederborden in omloop brengen die niet voldoen aan de specificaties door het gebruik van goedkopere elektroliet-condensatoren.

Deze componenten zorgen voor een veilige spanningshuishouding op microprocessoren. Elektroliet-condensatoren zouden na verloop van tijd slijten waardoor de Pentium kan bevriezen. Linear Technologies wees met name naar de Taiwanese producent Soyo Computer uit Taipei. Soyo ontkent de beschuldiging nu stellig. "We nemen Intels specs zelfs zeer ruim", aldus een woordvoerder.
Soyo en First International Computer, een andere Taiwanese moederbordproducent, zeggen beide de betere tantalium componenten te gebruiken. De onafhankelijk in Taiwan opererende analist Patrick Selenger voegt hier aan toe: "Het is nogal achterbaks om te veronderstellen dat de Taiwanezen 30 miljoen moederborden maken met een tijdbom erin. Er zal hier en daar best worden bezuinigd op componenten, maar dat gebeurt in de VS ook." Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-23T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.