Sneller kopiëren van productiedatabases

Dit artikel delen:

Schijvenleverancier EMC en BMC Software brengen twee producten op de markt die het mainframe moeten vrijwaren van tijdrovende backup-handelingen en gegevensbewerkingen. Om deze producten aan de man te brengen, sloten beide bedrijven een alliantie.

Bij online systemen wordt het steeds moeilijker een geschikt moment te vinden om gegevens weg te schrijven voor onderhoud, backup en conversie, bijvoorbeeld met het oog op het Jaar 2000 of de invoering van de Euro. EMC brengt samen met BMC Software het pakket Time Finder op de markt, waarmee, in een fractie van de tijd die nodig is voor een volledige backup, gegevens kunnen worden afgezonderd op het opslagsysteem Symmetrix van EMC.
Met Time Finder wordt de techniek voor gegevensspiegeling (mirroring) uitgebreid door meerdere kopieën te maken en deze onafhankelijk van elkaar te adresseren. Deze volumes zijn los van elkaar te gebruiken en kunnen ook parallel worden ingezet. Wanneer de handelingen op de losse volumes zijn verricht kunnen deze weer gesynchroniseerd worden met het oorspronkelijke productievolume. Belangrijkste winstpunt van deze mogelijkheid is dat het aanzienlijk minder tijd kost om backups te maken. Volgens EMC loopt deze tijd, afhankelijk van de omvang van het productievolume, terug van enkele uren, naar enkele minuten.
Het tweede product heet Data Reach en beoogt DB2-gegevens op mainframes rechtstreeks over te zetten naar een Oracle-database die op een HP-UX-systeem draait. Door mainframegegevens naar lagere platforms over te zetten kan efficiënter gebruik worden gemaakt van de relatief dure mainframe-rekentijd. EMC en BMC beweren dat het extraheren van de mainframe-database met Data Reach vijf maal sneller kan dan tot nu toe mogelijk was. Tevens wordt het netwerk niet belast met het transport van zeer grote datapakketten.
Aan softwarebouwer BMC is de taak opgedragen deze oplossing ook naar andere platformen en databases mogelijk te maken. Verwacht wordt dat het bedrijf op korte termijn met dergelijke pakketten op de markt komt.
Dienstverlening en ondersteuning voor de pakketten Time Finder en Data Reach verzorgt BMC Software. MP

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-02T00:00:00.000Z Mark Plekker