Microsoft-software draait niet op Windows 2003

Dit artikel delen:

Oudere versies van Microsofts servertoepassingen draaien niet op de vorige week gelanceerde Windows-versie. Dit komt vooral door de herschreven webserver IIS 6.0 (Internet Information Services).

Het betreft databank SQL Server 6.5 en 7.0, Biztalk Server 2000, Commerce Server 2001, Content Management Server 2001, Mobile Information Server 2001 en versies 5.5 en 2000 van berichtensoftware Exchange. Behalve de laatstgenoemde zijn er nieuwere versies die wel functioneren op de jongste Windows-versie. Exchange-gebruikers moeten wachten op versie 2003, die later dit jaar uitkomt.

Beveiliging boven

Het in Windows geïntegreerde IIS verzorgt veel functionaliteit voor Microsofts andere applicaties, net zoals webbrowser Internet Explorer dat op desktopniveau doet. De webserver bevat wel een compatibiliteitsmodus waarmee sommige applicaties draaien in een emulatie van IIS 5.0. De softwareproducent heeft echter in bepaalde gevallen er voor gekozen de beveiliging boven de compatibiliteit te laten gaan. "Volgens Microsoft was het een keuze voor óf functionaliteit óf beveiliging", zegt analist Peter Pawlak van onderzoeksbureau Directions on Microsoft.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-02T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.