Taiwanese producent verdacht van spionage

Dit artikel delen:

De Zuidkoreaanse politie beschuldigt de Taiwanese geheugenchip-fabrikant Nan Ya Technology van bedrijfsspionage bij ondermeer de Zuid-Koreaanse bedrijven Samsung Electronics en LG Semicon. De politie zegt hiermee gestuit te zijn op een compleet netwerk van georganiseerde industriële spionage.

Zestien mensen zijn inmiddels gearresteerd. Deze groep verdachten bestaat uit ingenieurs van dram-producent Korean Semiconductor Technology die ervan beschuldigd wordt 64 MB dram-procestechnologie te hebben gestolen. Zeker dertien van de gearresteerde ingenieurs werkten voorheen als onderzoeker bij Samsung of LG Semicon.
De ontvreemde informatie werd volgens de politie doorverkocht aan Nan Ya. Dit Taiwanese bedrijf beweert echter dat het een consulting-overeenkomst heeft met Korean Semiconductor voor de ontwikkeling van 64 megabyte DRAM-chips.

Geen wangedrag

Nan Ya ontkent elke vorm van wangedrag: "Wij zijn allereerst een bedrijf dat volgens de wet opereert. Dat houdt ook in dat we het intellectuele auteursrecht van anderen respecteren", zei Chuang Yen-shan, president van Nan Ya. Hij meent verder dat er 'geen flintertje bewijs' is dat zijn bedrijf met deze zaak verbindt. Chuang verklaarde dat hij het contract met Korean Semiconductor verbreekt en stopt met de verkoop van de omstreden dram-technologie als de gearresteerde ingenieurs worden veroordeeld.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-20T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.