Managed hosting door True

Taiwanese producent verdacht van spionage

 

De Zuidkoreaanse politie beschuldigt de Taiwanese geheugenchip-fabrikant Nan Ya Technology van bedrijfsspionage bij ondermeer de Zuid-Koreaanse bedrijven Samsung Electronics en LG Semicon. De politie zegt hiermee gestuit te zijn op een compleet netwerk van georganiseerde industriële spionage.

Zestien mensen zijn inmiddels gearresteerd. Deze groep verdachten bestaat uit ingenieurs van dram-producent Korean Semiconductor Technology die ervan beschuldigd wordt 64 MB dram-procestechnologie te hebben gestolen. Zeker dertien van de gearresteerde ingenieurs werkten voorheen als onderzoeker bij Samsung of LG Semicon.
De ontvreemde informatie werd volgens de politie doorverkocht aan Nan Ya. Dit Taiwanese bedrijf beweert echter dat het een consulting-overeenkomst heeft met Korean Semiconductor voor de ontwikkeling van 64 megabyte DRAM-chips.

Geen wangedrag

Nan Ya ontkent elke vorm van wangedrag: "Wij zijn allereerst een bedrijf dat volgens de wet opereert. Dat houdt ook in dat we het intellectuele auteursrecht van anderen respecteren", zei Chuang Yen-shan, president van Nan Ya. Hij meent verder dat er 'geen flintertje bewijs' is dat zijn bedrijf met deze zaak verbindt. Chuang verklaarde dat hij het contract met Korean Semiconductor verbreekt en stopt met de verkoop van de omstreden dram-technologie als de gearresteerde ingenieurs worden veroordeeld.  JB
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1412220). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×