Managed hosting door True

Mastercard en Visa werken aan voorschriften Internet

 

SAN FRANCISCO, CA - MasterCard en Visa hebben de handen ineengeslagen bij het maken van veiligheidsvoorschriften voor financiële transacties op open netwerken zoals Internet. De twee leidende credit card-organisaties willen een algemeen geldende veiligheidsstandaard ontwikkelen.

Naar verwachting zal dit een enorme impuls geven aan het zakendoen via Internet. Beide organisaties hopen dat ook de consumenten hierdoor meer vertrouwen zullen krijgen in de veiligheid van 'online' transacties. De vercommercialisering van Internet wordt tot nog toe geremd door het ontbreken van een betrouwbaar en goedkoop virtueel geldsysteem. Er bestaat grote behoefte aan een veilig systeem, waarmee 'online' betalingen kunnen worden gedaan.
Tot voor kort probeerden Visa en Mastercard ieder voor zich aparte specificaties voor de veiligheid te maken. Bij de nieuwe specificatie, 'Secure Electronic Transactions (SET)' genaamd, zijn deze individuele pogingen in elkaar geschoven. Visa en Mastercard menen dat hun nieuwe standaard het betalen met een plastic kaart bij online transacties net zo veilig en eenvoudig maakt als het betalen in de winkel.
Beide organisaties zullen de specificaties binnenkort op hun Web-site bekend maken. Na een periode waarin commentaar kan worden geleverd op de standaard, zal de gemeenschappelijke specificatie in het tweede kwartaal van dit jaar worden uitgetest. Visa en Mastercard verwachten dat al in het vierde kwartaal veilig kan worden betaald voor transacties via Internet. Men heeft zich al verzekerd van de medewerking van een aantal ondernemingen, waaronder IBM, Microsoft en Netscape. De speciale versleutelingstechniek is afkomstig van RSA Date Security. Corr.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1418883). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×