Uitwerking privacyregels baart zorgen

Gebrek aan budget belangrijk obstakel

Dit artikel delen:

Europese ondernemingen maken zich aanzienlijk meer zorgen om de uitwerking van privacyregels op hun ict dan om de gevolgen van Sarbanes-Oxley, IFRS, Basel II en andere gedragsregels. Van de ondervraagden noemt 40 procent "gebrek aan budget" als groot obstakel bij het voldoen aan (Europese) regelgeving.

Dat blijkt uit een onderzoek onder 750 ict-managers, door de Economist Intelligence Unit uitgevoerd in opdracht van de softwareonderneming Mercury Interactive. Iets meer dan de helft (52 procent) van de ondervraagden noemt de privacyaspecten van data als fenomeen met de grootste impact op de bedrijfs-ict van de komende drie jaar (zie grafiek).
Een even opmerkelijke uitkomst van het onderzoek is dat verhoging van de kwaliteit van de it-dienstverlening met 64 procent een belangrijker doelstelling van ondernemingsbeleid zou moeten zijn dan kostenbesparing (52 procent) of het zeker stellen en bewaken van sleuteldata van de onderneming (55 procent).
Dat geldt in grote lijnen ook voor het oordeel van het ict-management omtrent uitbesteding. Bijna de helft van de ondervraagden noemt het binnenhalen van gespecialiseerde it-vaardigheden als grootste voordeel van uitbesteding; 40 procent vermeldt het verbeteren van de kwaliteit. Het verlagen van de kosten van ict kan 44 procent van de managers het meest bekoren. De grootste obstakels voor uitbesteding zien zij in te grote afhankelijkheid van derde partijen en het risico dat de kwaliteit van de it-dienstverlening achteruit gaat: beide scoren 53 procent. < BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-28T00:00:00.000Z René Rippen