Nieuw Java-virus steekt de kop op

Dit artikel delen:

De Australische anti-virusleverancier Ikarus waarschuwt voor een nieuw Java-virus met de naam Beanhive. Volgens een woordvoerder vormt dit kwaadaardige Java-programma een gevaar voor zowel ontwikkelaars als eindgebruikers.

Dit in tegenstelling tot de voorgaande incarnatie van dit virus, genaamd Strange Brew, dat volgens Ikarus slechts een probleem was voor ontwikkelaars die Internettoepassingen maken. Beanhive bestaat uit twee componenten; de 'werker' en de 'koningin'. De eerste hecht zichzelf aan een Java class-bestand en verkrijgt toegang tot een PC via de webbrowser. De 'koningin' reageert op een signaal van de geïnfiltreerde 'werker', reist af naar de besmette machine en bouwt daar een nieuwe Beanhive.
De nu ontdekte variant heeft geen schadelijke functies, maar dit kan volgens Ikarus in principe worden toegevoegd. De nu bekende Beanhive besmet alleen klasse-bestanden terwijl de bouw van de 'korf' systeembronnen kost. De eenvoudigste manier om computers te beschermen tegen Beanhive is het uitschakelen van alle Java-applets in de webbrowser, aldus Ikarus.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-29T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.