Ubizen concentreert zich op diensten

Netwerkbeveiligingsexpert verkleint belang in distributeur Risc Technologies

Dit artikel delen:

Het in 1995 uit de universiteit Leuven voortgekomen Ubizen verkleint zijn belang in de Europese distributeur van netwerkproducten Risc Technologies aanzienlijk. Met de verkoop van de aandelen versterkt het bedrijf zijn kaspositie. Daarnaast concentreert het zich verder op zijn hoofdactiviteit: netwerkbeveiligingsdiensten leveren.

De verkleining van het belang in de distributeur betekent een fikse koerswijziging. Nu zorgt dit bedrijfsonderdeel, dat hardware en softwareproducten voor de beveiliging van netwerken doorverkoopt, nog voor 40 procent van de inkomsten. Ook staat het merendeel van de achthonderd personeelsleden op de loonlijst van deze divisie. Na de transactie werken er nog 350 mensen bij Ubizen. In Nederland gaat de helft van de dertig werknemers over naar de distributeur.

Tekort

Ubizen ceo Stijn Bijnens zegt dat de stap niet is ingegeven door een tekort aan kasreserves, al 'komt het geld goed van pas'. Het belang van Ubizen in Risc daalt van 59,6 procent naar 46,5 procent. De Canadese investeringsfirma CDP koopt de aandelen voor 4 miljoen euro. Bijnens zegt dat de transactie voor de hand ligt, omdat de beursnoteringen en de financiële rapportages van de bedrijfsonderdelen al los van elkaar stonden.
De koerswijziging is ook ingegeven doordat Ubizen het momentum voor beveiligingsdiensten ziet toenemen. "Bij de opkomst van netwerkbeveiliging enige jaren terug lag de aandacht primair bij producten als firewalls. Bedrijven zien nu dat het beheer van deze componenten veel lastiger en kostbaarder is dan eerder ingeschat. Ze zijn daardoor eerder geneigd om diensten af te nemen", aldus Bijnens.

 
Sytse van der Schaaf

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-10T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf