Antispyware Microsoft nog niet voor bedrijfsgebruik

Beheersoftware kan gezien worden als ongewenste software

Dit artikel delen:

Microsofts antispywareprogramma, waarvan vorige week een bèta-uitvoering verscheen, lijkt vooralsnog niet geschikt voor bedrijfsgebruik. De software kan namelijk beheerprogrammatuur zien als spyware en dus blokkeren.

Dit meldt de leverancier zelf in de 'release notes' van de vrijgegeven bèta. Het is bekend dat de software incompatibel is met computers die beheerd worden in een bedrijfsomgeving, verklaart Microsoft. "Windows Antispyware (bèta) kan de eindgebruiker laten beslissen om beheerdersingrijpen toe te staan of te blokkeren", aldus de melding.
Zo kunnen gebruikers de vraag krijgen voorgeschoteld of ze de uitvoering van een Systems Management Server-script (SMS) willen toestaan of tegenhouden. Beheerders kunnen dit probleem omzeilen door de actieve bescherming van de antispyware uit te schakelen, meldt Microsoft.

Ingekocht

Uit de eerste tests blijkt dat het nieuwe beveiligingsproduct verder wel naar behoren functioneert. Critici stellen dat Microsoft weinig meer heeft gedaan dan het ingekochte product van een nieuw jasje voorzien. De Windows-producent heeft zijn nieuwe antispywareproduct in handen gekregen met de overname van Giant Software.
Microsoft heeft wel een rapportagehulpmiddel toegevoegd dat gebruikers in staat stelt nieuwe plagen anoniem te melden aan de producent, zodat die ze (beter) kan bestrijden. Windows XP is sinds de lancering al voorzien van eenzelfde meldingssysteem dat applicatiefouten rapporteert.
De nieuwe antispywaresoftware zal, net zoals die van Giant, betaalde software zijn met regelmatige opwaarderingen. De Windows-fabrikant wil echter ook een gratis basisuitvoering op de markt brengen die plagen kan verwijderen. Hetzelfde zou gebeuren met de antivirussoftware die Microsoft in huis haalde door het Roemeense Gecad over te nemen. De gratis uitvoeringen zijn vergelijkbaar met de virusspecifieke opruimhulpmiddelen die reguliere antivirusleveranciers al sinds jaar en dag aanbieden.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-14T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.