iSoft wil samen met moeder Torex-Hiscom

Bedrijf mikt op ict-contracten in Britse zorg

Dit artikel delen:

Het Britse moederbedrijf van Torex-Hiscom wil samengaan met iSoft, een grote Britse zorgautomatiseerder. iSoft krijgt een meerderheidsbelang (56 procent) en geeft het fusiebedrijf zijn naam.

Torex en iSoft, beide genoteerd aan de Londense Stock Exchange, leveren in het Verenigd Koninkrijk en Ierland systemen voor ziekenhuizen, huisartsen en medische laboratoria. Torex is ook groot in Nederland, Duitsland en Zwitserland. iSoft heeft een fors marktaandeel in Australië, Scandinavië en Azië.
Beide bedrijven zagen eind 2002 een enorme koersval, maar herstelden volledig. Ze floreerden omdat de Britse overheid volop investeerde in zorg-ict, om de kwaliteit van de National Health Service (NHS) op te krikken. Dankzij de genationaliseerde NHS ontstond een groeimarkt voor nieuwe ict-toepassingen. Voor modernisering van de NHS stelt de Britse overheid nu 2,3 miljard pond beschikbaar. In vijf regio's wordt een dienstenaanbieder gekozen. Het fusiebedrijf staat dankzij het samengaan sterker bij het binnenhalen van deze contracten.
Het Nederlandse Torex-Hiscom ontstond door overname van SMS Cendata in maart 2000. Daarna werd Hiscom gekocht voor 75 miljoen gulden. Die overname heeft nog geen meerwaarde voor de Nederlandse markt opgeleverd. Software uit andere landen is nog niet in Nederland ingezet. Torex zegt circa 15 procent van de winst uit Nederland te halen. Het automatiseert in Nederland vijftig ziekenhuizen, 50 procent van de ziekenhuisapotheken en 2050 huisartspraktijken. In elk segment staat het bedrijf onder druk. < BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-01T00:00:00.000Z Ton Smit
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.