Tussenpaus CA wil vooral vooruitkijken

Ad-interimbaas Cron: 'De verbouwing is af'

Dit artikel delen:

De tijdelijke baas van Computer Associates, Ken Cron, vindt dat het bedrijf genoeg gedaan heeft om het wantrouwen bij aandeelhouders of klanten weg te nemen. Dat bleek begin deze week in Las Vegas, waar Cron de jaarlijkse beurs opende.

Cron hield zijn eerste publieke optreden als CA-topman. "Ons onderzoek naar de financiële ongeregeldheden van enkele jaren terug is afgerond, waar nodig hebben we de structuur verbeterd." Het bedrijf verleent alle medewerking aan het onderzoek door de Amerikaanse beurswaakhond. Die kijkt ook naar de onregelmatigheden in de boekhouding over het jaar 2000.
De onderzoeken en de aanhoudende kritiek op het financieel leiderschap in die periode leidde een maand terug tot het opzijstappen van Sanjay Kumar, op dat moment zowel topman als bestuursvoorzitter. Cron is de nieuwe ceo, bestuursvoorzitter is Lewis Ranieri.
Ken Cron was eerder baas van de computerspellentak van Vivendi, maar noemde zélf juist zijn ervaring als uitgever van het Amerikaanse it-blad CRN. "Ik heb dus een aardige kijk op dit bedrijf."

Oordeel

Cron praatte maar kort over de financiële commotie. 'De verbouwing is af, laten we het vooral hebben over de nieuwe plannen', zo was zijn houding.
Europese en Aziatische klanten van Computer Associates zullen wat meer tijd nodig hebben om over hun wantrouwen heen te groeien. Dat denkt Henk Bouma, directeur van CA-Nederland. "In die twee regio's neemt men meer tijd om een oordeel bij te stellen. Ik heb het topmanagement aangeraden bij sommige klanten op bezoek te gaan."< BR> 
Veilig draadloos beheer
Computer Associates demonstreerde in Las Vegas een bèta van de beheersoftware voor draadloze netwerken. WSM ('wireless site management') gebruikt een usb-sleutel die onder meer het gebruik en dagelijks vervangen van encryptie-sleutels voor draadloze apparaten moet vergemakkelijken. Met die gegevens bepaalt de software ook welke vormen van toegang gebruikers krijgen. Yogesh Gupta, CA's cto liep voor de demonstratie op en neer met een tablet-pc, die op de ene helft van het podium wél en op de andere helft géén toegang kreeg tot het netwerk. De afbakening was door een systeembeheerder ter plekke getekend op een gedigitaliseerde plattegrond van de zaal.
Linda Reino, ict-manager voor ziekenhuisorganisatie Universal Health Services: "Wij gebruiken WSM voor het afbakenen van toegang in een medisch hospitaal midden op een universiteitscampus. Als ik daar student was, zou ik allerlei pogingen ondernemen ons draadloze netwerk te gebruiken. Maar het gaat er juist om alleen ziekenhuismedewerkers toegang te geven tot bepaalde data, en dan enkel tot de gegevens die ze mógen hebben."
Wanneer de software precies beschikbaar komt, wist Gupta niet. "Meestal is het drie tot zes maanden nadat we in bèta gaan."


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-05-28T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.