Triple P krabbelt overeind

Dit artikel delen:

Triple P heeft zijn huis weer redelijk op orde. Het automatiseringsbedrijf klom het afgelopen jaar uit de rode cijfers. Daarmee sluit het Vianense bedrijf een aantal jaren van kommer en kwel af die werden gekenmerkt door verliezen en reorganisaties.

Van de ambities van de vroegere topman Fezi Khaleghi Yazdi om ook mee te tellen als internationale softwareproducent is weinig meer over. Triple P beperkt zich vandaag de dag tot dienstverlening en behaalt ruim 85 procent omzet uit inrichting en beheer van netwerken. Volgens de huidige directeur Jan-Willem Baud zal dit jaar de netwerkdienstverlening worden uitgebreid met beheerproducten van derden. Op softwaregebied is het bedrijf nog slechts actief in redactie- en advertentiesystemen (Nederland en Groot-Brittannië) en een ziekenhuisinformatiesysteem (België). In de Verenigde Staten zijn nog negen medewerkers actief in callcenters.
Halverwege vorig jaar keerde Triple P weer terug op de Nasdaq. Volgens Baud zal op termijn een beursnotering dichter bij huis worden aangevraagd. Dat hoeft niet automatisch de Amsterdamse effectenbeurs te betekenen, zo laat hij weten.

Fiasco

Sinds de reorganisatie in juni 1997 van start ging, heeft Triple P tien onderdelen afgestoten met een gezamenlijke omzet van ongeveer 120 miljoen en een verlies van circa 20 miljoen gulden. De meeste bedrijven maakten deel uit van de eind 1994 overgenomen softwareproducent MAI Europa, een acquisitie die op een financieel fiasco uitdraaide. Ook deed Triple het 50 procents belang in het Duitse GMD, leverancier van medische software, weer van de hand. Dat belang was medio 1997 onder het bewind van Baud aangekocht.
Triple P boekte het afgelopen jaar een winst van 10,4 miljoen gulden. De automatiseerder leed in 1997 nog een verlies van 0,3 miljoen gulden. De omzet steeg met 33 procent van 196,6 miljoen naar 261,4 miljoen gulden. De personeelssterkte is teruggelopen tot 650 medewerkers. In de hierboven vermelde cijfers van 1997 zijn de resultaten van de Duitse activiteiten, die eind van dat jaar werden verkocht, weggelaten. Inclusief de Duitse tak lag het verlies in 1997 op 26,2 miljoen en de omzet op 292,9 miljoen gulden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-19T00:00:00.000Z Rik Sanders