DataBalk completeert zorgaanbod

Dit artikel delen:

DataBalk koopt STAN, automatiseerder van thuiszorgorganisaties. Het bedrijf heeft hiermee het totaalplaatje voor de zorgsector rond. Eind vorig jaar fuseerde de Veenendaalse firma reeds met beheer- en beveiligingsspecialist Q&R.

Bij STAN uit Gorinchem werken circa twintig medewerkers. Het bedrijf biedt aan 53 van de 120 thuiszorgbedrijven het informatiesysteem Zorg op Niveau (ZON). DataBalk zocht naar een softwarepartner op de zorgmarkt nadat het de beheer- en beveiligingskant door de fusie met Q&R eind 2004 had afgedicht. De Veenendaalse automatiseerder heeft in de jaren negentig op de woningcorporatiemarkt met succes een nieuw informatiesysteem ontwikkeld. Het wil deze ervaring inzetten om de ZON-applicatie de komende anderhalf jaar te moderniseren en om te vormen tot een toepassing voor de zorgketen: van kraam- en thuis- tot verpleeghuiszorg. Dit webgebaseerde (op basis van Microsoft .Net) systeem krijgt de naam Helios.

Marktwerking

Volgens Antoon Veldhuis, Hoofd verkoop Wonen & Zorg van DataBalk, groeit de behoefte bij zorginstellingen aan planning- en sturingsystemen voor bijvoorbeeld het opslaan van patiëntgegevens, het inplannen van verpleegkundigen, urenregistraties en de verantwoording van het verrichtte werk aan verzekeraars en de overheid. Hij wijst op de nieuwe wetgeving (Awbz), die bedoeld is om meer marktwerking in de zorgsector te creëren. Daardoor zal de klant- en resultaatgerichtheid aanzienlijk moeten verbeteren. "Zorgaanbieders zullen hun eigen broek moeten ophouden en er vinden fusies plaats tussen de op ict-gebied vooroplopende thuiszorginstanties en verzorgingstehuizen."
Eind vorig jaar fuseerde DataBalk met beheerspecialist en asp-aanbieder Quality&Results (Q&R, ex-Anite) tot een combinatie van 320 man met een omzet van veertig miljoen euro. Veldhuis vertelt dat de fusie was ingegeven doordat het systeemhuis voor woningcorporaties ook de zorgmarkt op wil. "Corporaties en zorginstellingen schuiven steeds dichter naar elkaar toe om samen thuiszorgaspecten goed te regelen. Bovendien zie je nu al dat aan corporaties wordt gevraagd om de bouw en onderhoud van verzorgingstehuizen te regelen."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-04T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.