Juryvoorzitter beoordeelt zorg-ict op patiënt-factor

Computable Awards 2021

Dit artikel delen:
Zorg

Een it-innovatie kan op papier cool lijken, maar uiteindelijk telt de vraag welke resultaten het oplevert voor de patiënt. Dat vindt Bart van der Mark, juryvoorzitter van de Computable Award in de categorie ‘Zorgproject'. Dutch Health Hub vroeg hoe hij uit de top tien van maar liefst 72 voordrachten zijn afwegingen maakt om tot vijf nominaties te komen.

Volgens jurylid Van der Mark, in het dagelijks leven vice president bij Atos, sprong niet alleen het aantal nominaties in het oog. Maar viel ook de kwaliteit op. ‘Wat me opvalt in deze categorie is dat alle betere inzendingen altijd berusten op een samenwerking tussen medisch inhoudelijke mensen en it-specialisten. Die tango, dat huwelijk tussen die twee, leidt tot succes.'

Volgens hem zijn er weinig of geen it-specialisten die de zorg echt snappen. Omgekeerd geldt hetzelfde voor artsen en it. 'Het zijn beide zulke specialistische vakgebieden. Als je solistisch optreedt vanuit één van die perspectieven kom je misschien tot gave dingen, die op papier cool zijn, maar die niet zondermeer iets opleveren voor patiënten.' Hij is er als hoofd van de jury scherp op dat een voordracht  een bepaalde coolness-factor heeft, maar uiteindelijk telt de vraag welke resultaten het oplevert voor de patiënt. 'Gaat de wereld er een klein beetje beter van uitzien?’, vat hij die afweging samen.

Digitale versnelling zorg

Met speerpunten als zorg op afstand, artificiële intelligentie en machine learning vormen de inzendingen uit de zorg een aardige afspiegeling van de bredere trend in de informatietechnologie. Gezien de zware wissel die covid-19 op de zorg heeft getrokken, waren er dit jaar logischerwijs ook de nodige inzendingen die corona als vertrekpunt hadden.

In zijn gesprek met de Dutch Health Hub laat Van der Mark zijn licht ook schijnen op de actualiteit in de voordrachten. Lees in het artikel bij de Dutch Health Hub hoe digitalisering in de zorg mede door corona is versneld en hoe medische experts en it-specialisten elkaar wederzijds moeten aanvoelen én aanvullen om e-health succesvol te maken. 

Stemmen

Stem nu voor de Computable Awards 2021! Dit kan alleen in de categorie Zorgproject, maar ook in negentien andere categorieën. Stemmen kan tot en met zondag 10 oktober. Lees ook wie er allemaal genomineerd zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-19T15:29:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.