Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Over Zetacom

Logo Zetacom

Zetacom is system integrator voor de zakelijke markt. Zetacom levert innovatieve communicatie oplossingen en is gespecialiseerd in bedrijfstelefonie, zorg alarmeringssystemen, Voice over WLAN, locatiebepalingssystemen, mobiele telefonie en unified communications.

Met 140 medewerkers werkt Zetacom landelijk vanuit Zoetermeer (hoofdkantoor en distributiecentrum) en ’s- Hertogenbosch (kantoor Zuid) voor zowel de grootzakelijke markt als het MKB. Tot de opdrachtgevers behoren de overheid, industrie, dienstverlening, horeca, gezondheidszorg en transportsector, variërend van lokaal georiënteerde tot landelijke organisaties. Speciaal voor de gezondheidszorg ontwikkelde de system integrator het Zetacom Zorgconcept: een totaalconcept voor ziekenhuizen en zorginstellingen.

Zetacom Zorgconcept

Het Zetacom Zorgconcept is een bewezen oplossing voor de zorg waarin telefonie, netwerken, zorgcommunicatie en IT worden geïntegreerd. Met deze – bij ziekenhuizen en zorginstellingen reeds veelvuldig succesvol geïmplementeerde oplossing – heeft Zetacom in de afgelopen jaren veel specialistische kennis en ervaring opgedaan. De sterke focus en uitgebreide kennis van de gezondheidszorg heeft geresulteerd in een marktaandeel van meer dan 25% van de Nederlandse ziekenhuizen.

Onderdelen

Het Zetacom Zorgconcept bestaat uit vier basisonderdelen, die samen het fundament vormen: spraakcommunicatie (telefonie), zorgcommunicatie (onder meer verpleegoproepsysteem en alarmering), datacommunicatie (onder meer toegang tot het ECD), de bijbehorende vaste en draadloze infrastructuur. Bovenop deze basis kunnen eenvoudig diensten worden toegevoegd zoals videocommunicatie, camerabewaking, persoonsbeveiliging, locatiebepaling (bijvoorbeeld dwaaldetectie), zorgdomotica, geavanceerde alarmeringen en bewonerswifi.

Toepassingen

Met de optionele locatiebepaling kunnen patiënten getraceerd worden en worden verpleegkundigen geïnformeerd wanneer een patiënt buiten een vooraf gedefinieerde zone komt. Ook is het mogelijk om dure mobiele apparatuur te lokaliseren, de dichtstbijzijnde mensen voor een reanimatieoproep in te schakelen en de logistiek van bedden te optimaliseren.

Kijk voor meer informatie op: www.zetacom.nl/zorgsystemen/zetacom-zorgconcept.

Lees ook het interview met directeur Dick Dompeling.

  Tweet this  Share on Facebook  Share on LinkedIn

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-15T17:23:00.000Z Birgit Bunt
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.