Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Het Oogziekenhuis Rotterdam klaar voor de toekomst door EPD van DXC

Het Oogziekenhuis in Rotterdam werkt sinds begin van dit jaar met het best-of-breed EPD Care Solutions van ict-partner DXC. Tot grote tevredenheid, stelt CEO Nico Klay. “We zijn nu klaar voor de toekomst.”

Door het nieuwe EPD kunnen artsen sneller over onderzoeksgegevens beschikken, omdat alle meetapparatuur in het ziekenhuis op het EPD is aangesloten. Daarnaast gaat de verslaglegging veel sneller. “Het is ons gelukt om de productiviteit na de implementatie op peil te houden, daar zijn we heel trots op”, zegt Klay. Het partnerschap met DXC ervaart de CEO van Het Oogziekenhuis als heel fijn. “We hebben niet gekozen om louter een softwarepakket af te nemen; nee, we zijn echt een commitment met elkaar aangegaan. DXC doet de complete hosting van het EPD en verzorgt de connectiviteit. Dat zorgt ervoor dat wij geen grote ICT-afdeling meer nodig hebben. Wij kunnen ons toeleggen op waar we goed in zijn: het derdelijns diagnosticeren en behandelen van oogziektes.”


Eigen declaratiemodule

Iets waar Klay heel trots op is, is de eigen medische registratiemodule op basis van ICD-10 Internationaal, die de administratieve last verlaagt en de patiënt heel exact typeert. “Het gevolg is dat wij heel goed onze complexe zorg in kaart krijgen en dat we de declaraties bij de verzekeraar veel sneller en nauwkeuriger kunnen doen. Het voordeel van grote connectiviteit is dat dit weer in te passen is in onze bestaande oplossing van DXC. Bij een suite EPD is dit nooit voor elkaar te krijgen.” DXC hielp Het Oogziekenhuis bij de ontwikkeling van deze registratiemodule waarbij automatisch de juiste declaratie aan medische handelingen wordt gekoppeld. Het typeert de samenwerking tussen de partijen. 

Systemen ketenpartners koppelen

Niet alleen de verlichting van de administratielast en betere interne processen zijn voordelen van het nieuwe EPD. Het systeem is zo gebouwd dat ook met de systemen van ketenpartners geïntegreerd kan worden. Daar ondervindt de patiënt dan weer voordelen van. “Als derdelijns centrum bedienen we patiënten door heel Nederland. Bepaalde metingen kunnen prima door de eigen optometrist uitgevoerd worden, daarvoor hoeven patiënten dan niet helemaal naar Rotterdam te komen. Als de systemen gekoppeld zijn, kunnen we de meetgegevens hier direct uitlezen.”

Goede partner

Klay raakt niet uitgesproken over de voordelen van het EPD voor Het Oogziekenhuis. “De interne processen zijn geoptimaliseerd, we zijn een jaar na het tekenen van het contract al draaiend, inclusief de declaratiemodule, de administratieve last voor artsen is lager, de kwaliteit van zorg is beter doordat alles herleidbaar en toetsbaar is en het aantal momenten dat er fouten in patiëntdossiers kunnen sluipen is gedaald door automatisering.” Daarmee is Het Oogziekenhuis Rotterdam klaar voor de toekomst. Belangrijk, zegt Klay. “Als een ziekenhuis zijn informatievoorziening en ICT niet op orde heeft, heeft het eigenlijk geen toekomst. Een modern ziekenhuis kan niet bestaan zonder hoogwaardige infrastructuur. We prijzen ons gelukkig dat we een goede partner hebben die ons bij deze zaken bijstaat.”

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-04T11:15:00.000Z