Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

T-Systems verguld met twee nominaties voor Computable Awards

T-Systems

Sake Algra, sinds begin dit jaar de nieuwe managing director van T-Systems in Nederland, had in zijn achterhoofd dat hij binnen twee jaar na zijn aantreden een prijs wilde winnen met het bedrijf. Met twee nominaties voor de Computable Awards op zak, komt die wens wellicht al dit jaar binnen handbereik.

T-Systems is door de vakjury van de Computable Awards genomineerd in maar liefst twee categorieën: ICT-project van het jaar in het grootbedrijf en ICT-project van het jaar in het MKB. “Mooi hè?”, zegt Algra lachend. “De projecten waarvoor we genomineerd zijn, liggen mijlenver uit elkaar. De ene gaat om een complexe datacenterverhuizing voor Shell en de andere behelst een innovatieve oplossing van een van onze klanten die draait op onze eigen Open Telecom Cloud. Dat geeft maar weer eens aan hoe ontzettend breed ons portfolio is.”

Complexe megaverhuizing

De verhuizing van het veertig jaar oude datacenter van Shell in Houston is een project waar Algra met trots over spreekt. “De omvang van dat project was aan alle kanten ongekend. Het ging om 3500 m2 vloeroppervlak, meer dan zevenduizend servers die we met ruim tweehonderd mensen in 15 maanden hebben ontmanteld en verhuisd. Bovendien mocht de business geen enkele hinder ondervinden van die verhuizing. Het was alsof we de motor van een Boeing vervingen, terwijl die op tien kilometer hoogte moest blijven vliegen.”

T-Systems kon het immense project binnen de afgesproken tijd en het afgesproken budget  volbrengen zonder ook maar een enkele serviceonderbreking. Algra en de betrokkenen bij T-Systems kijken daar met een goed gevoel op terug. “Ook Shell heeft aangegeven zo tevreden te zijn dat ze hiermee als referentie naar buiten willen treden.” T-Systems biedt Shell  al jaren een servicemodel voor hosting- en storagediensten. Begin dit jaar werd het contract, dat als sinds 2008 loopt, voortijdig met vier jaar verlengd. 

Innovaties in de cloud

De nominatie voor ICT-project in het MKB gaat om Accept Mission, een softwareoplossing van het innovatiebureau Creatieve Koppen op de Open Telekom Cloud van T-Systems. “Dat is een innovatieplatform voor de klanten van Creatieve Koppen waarbij veel gebruik wordt gemaakt van gamification . Dat sluit weer mooi aan bij onze ambitie om niet alleen grote, internationale organisaties te bedienen op het gebied van klassieke IT en cloud, maar ook kleine bedrijven in hun innovaties te ondersteunen via onze eigen cloudomgeving, richting Internet of Things”, zegt Algra.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-13T14:29:00.000Z