Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Computable Awards-genomineerde aan het woord: ITPA Group

Computable Awards 2017 zegel

Het is bijna zover! Op 31 oktober vindt de spectaculaire uitreiking van de Computable Awards 2017 plaats in het Beatrix Theater in Utrecht. In deze reeks spreken we met de genomineerden over hun bedrijf en hoe ze toeleven naar de belangrijkste dinsdagavond van het jaar. ITPA Group blikt in dit artikel terug en kijkt vooruit.

Hoe kijkt uw organisatie terug op het eerste half jaar van 2017 en wat is u in de markt het meeste opgevallen?

Het opvallendste was dat uit eigen onderzoek naar de meest voorkomende oorzaken van IT performance problemen is gebleken dat slechts 14% van de middelgrote en grote ondernemingen enige vorm van preventie inzet om vertraging en uitval van IT omgeving te voorkomen. Dat betekent dat 86% er geheel niets aan doet en het laat gebeuren. Opvallend daarbij is dat de schade die dit teweeg kan brengen enorm kan zijn en dat dit bewustzijn nog niet geheel aanwezig is. Het gedrag is vergelijkbaar met ‘ik koop wel een brandblusser als er brand is’. In andere geografische markten zoals de UK is dat aan het veranderen, daar is veel meer oog voor IT performance.

Wat heeft uw organisatie dit jaar allemaal gedaan en hoe hebben jullie dit ervaren?

We hebben het dienstenportfolio aangescherpt en zo helder mogelijk gemaakt in een Saas model: ‘Performance Improvement as a Service’. Hierdoor kunnen klanten voor een maandelijks tarief per server de monitoring afnemen. We hebben een 3-tal pakketten hiervoor ontwikkeld van basic tot zeer uitgebreid inclusief preventie en pro-actief advies voor de belangrijkste systemen.

Hoe kijkt uw organisatie naar de ontwikkelingen in de markt op zich?

Er gebeurt veel in het IT performance landschap, ook in het gebied van IT performance services. Er zijn veel partijen die in een niche opereren. Daarin hanteren we een echt uniek dienstenportfolio en onderscheidende aanpak. Middels een holistische aanpak / integrale aanpak tonen we de verbanden tussen componenten in de IT omgeving aan. Dit is cruciaal om de oorzaak te kunnen oplossen en niet aan symptoombestrijding te doen. Een vertraging in een bepaalde applicatie kan uiteindelijk veroorzaakt worden door een parameter instelling in de webserver. Ook het feit dat ITPA niet alleen detecteert maar ook een oplossing aangeeft is uniek. Dit in combinatie met het eigen AI systeem voor de parameter optimalisatie geeft ons een voorsprong op alle andere aanbieders van deeloplossingen voor de vraagstukken die spelen.

Hoe ontwikkelt uw bedrijf zich richting de toekomst en welke concrete stappen gaan jullie hiervoor op korte termijn nemen?

We maken een stormachtige groeifase door. Het aantal klanten en partners neemt toe. We zijn het team aan het uitbreiden en zijn ook bezig met de voorbereidingen voor een financieringsronde om de groei verder te kunnen versnellen om het momentum volledig te benutten. We zullen in het komende jaar dus veel specialisatie doorvoeren om de organisatie gecontroleerd verder groeien. Dat zal in beginsel in de Benelux zijn, maar ook zijn er al partners in andere landen actief inmiddels, bijvoorbeeld in Engeland. Partners zullen erg belangrijk zijn in deze fase.

Wat was het absolute hoogtepunt van het afgelopen (half) jaar?

In dit jaar hebben we het dienstenportfolio volledig kunnen uitrollen bij diverse klanten. Daarbij hebben we trajecten bij klanten die al maanden of soms zelfs jaren liepen in met name multi vendor omgevingen in enkele dagen of weken kunnen oplossen. Dit tot ieders tevredenheid en soms leidde dat ook wel tot verbazing bij partners en klanten. Dat geeft een enorme boost. Daarnaast de reacties die we krijgen van klanten en partners in de vorm van ‘wat jullie verkopen is een illusie’, ‘dat kan niet waar zijn’, ‘waar waren jullie al die jaren’ en ‘dat zou fantastisch zijn’. Daarnaast zijn de namen van de klanten en organisaties waar we gestart zijn bekend en aansprekend. Ook diverse overheidsinstanties kloppen op de deur. Dat geeft ook al iets aan.

Wat was een belangrijke les voor jullie het afgelopen (half) jaar?

Dat je met een dergelijke unieke dienstverlening soms veel moeite moet doen om partijen te overtuigen en dat de besluitvorming bij klanten en partners vrijwel altijd langer duurt dat je initieel denkt. 

Welke uitdagingen staan er bij jullie voor de deur voor 2018?

Op het vlak van product development zijn we bezig het AI systeem uit te bouwen naar een self learning system. Hiermee kunnen we in de toekomst nog makkelijker nieuwe systemen of ontbrekende parameter instellingen toevoegen en wijzigen om een optimale performance te realiseren. Verder hebben we mooie uitdagingen mbt de groei van de organisatie en verdere uitbouw van het partnernetwerk. We zijn in gesprek met meerdere potentiele partners. Dat zijn veelal IT dienstverleners: bv applicatie implementatie partners, Cloud service providers, IT consultancy partijen, maar juist ook business consultancy partijen. We willen partners op het vlak van IT management, maar ook op directie-breed niveau. IT is voor veel organisatie de backbone van het bedrijf. Dus daarmee is performance van deze backbone cruciaal voor de toekomst van de organisatie.

Is er een specifieke bedrijfsfocus voor 2018?

Op het vlak van product development: De verdere uitbouw van de diensten: voor specifieke applicaties, maar ook bv cognitive computing, Blockchain monitoring (we zijn wat vroeg maar daarmee ook meteen uniek), self learning AI systeem, etc. Daarnaast de reeds genoemde groei van de organisatie en het partnernetwerk.

Wat betekent de nominatie voor de Computable Awards 2017 voor uw organisatie?

De nominatie van ITPA voor de Computable Awards is voor ons echt heel waardevol: het is een zeer sterk bewijs van erkenning en dat ook nog eens door specialisten in het vakgebied. De aanpak en unieke dienst worden daarmee gezien door de branche en hiermee kunnen we extra overtuigend zijn. Het zal ons daarom flink helpen in het verder versterken van de propositie naar de markt.

Dit artikel delen:

Computable.nl over ITPA Group

Hele bedrijfsdossier van ITPA Group


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-26T13:35:00.000Z Annemiek Sprado