Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Computable Awards-genomineerde aan het woord: Thales Group

Computable Awards 2017 zegel

Het is bijna zover! Op 31 oktober vindt de spectaculaire uitreiking van de Computable Awards 2017 plaats in het Beatrix Theater in Utrecht. In deze reeks spreken we met de genomineerden over hun bedrijf en hoe ze toeleven naar de belangrijkste dinsdagavond van het jaar. Thales Group blikt in dit artikel terug en kijkt vooruit.

Hoe kijkt uw organisatie terug op het eerste half jaar van 2017 en wat is u in de markt het meest opgevallen?

Het eerste half jaar heeft in het teken gestaan van een aantal internationale cyber security incidenten waarvan we ook de gevolgen in Nederland hebben gemerkt. Er is veel aandacht in het nieuws hiervoor geweest. Met name de schade die dit kan opleveren is pijnlijk duidelijk geworden. De markt is hiermee meer in ontwikkeling gekomen, maar toch nog steeds minder snel dan je zou verwachten op  basis van genoemde incidenten. 

Wat heeft uw organisatie dit jaar allemaal gedaan en hoe heeft u dat ervaren?

Thales Cybersecurity heeft haar portfolio nog weer verder aangescherpt en ontwikkeld om sneller en effectiever klanten bij te kunnen staan bij incidenten. Met name de ontwikkeling van een heldere Cybersecurity roadmap aanpak zorgt er bij klanten voor dat angst minder dominant is geworden en dat door concrete en heldere stappen te definiëren en te maken het gevoel van control snel wordt vergroot. Diensten als onze Internet Security Scan tonen malware infecties direct en concreet aan. Een navolgende koppeling aan het Security Operating Centre van Thales zorgt ervoor dat in korte tijd het defensieve vermogen en de snelheid van handelen erg vergroot wordt.

Hoe kijkt uw organisatie naar de ontwikkelingen in de markt op zich?

Hoewel de markt zich door de internationale ontwikkelingen verder te lijkt ontwikkelingen herkent Thales ook, net als door het NCSC e.d. wordt gerapporteerd,  dat het algemene veiligheidsniveau in Nederland nog onvoldoende is en dat de markt zich hier sneller moet ontwikkelingen. 

Hoe ontwikkelt uw bedrijf zich richting de toekomst en welke concrete stappen gaan jullie hiervoor op korte termijn nemen?

Together, Safer, Everywhere blijft het leidende principe van Thales. Overal waar het ertoe doe zorgen Thales systemen en diensten ervoor dat veiligheid optimaal is. Ook in het Cybersecurity domein maken we dit waar. Naast een continue verbetering van onze bestaande diensten en producten werken we ook de Next Generation oplossingen. We werk hard aan producten en diensten waarin technieken zoals A.I., machine learning, en big data analytics, ons helpen om onze klanten door beter te beschermen.

Wat was het absolute hoogtepunt van het afgelopen (half) jaar?

Ik spreek toch liever van een dieptepunt. Uiteindelijk hebben we met zijn allen gewacht op een grote ramp. Pas nu begint het praten ook breder tot handelen te leiden.

Wat was een belangrijke les voor jullie het afgelopen (half) jaar?

Veel klanten willen wel handelen maar weten niet waar ze moeten beginnen. Door met hen samen aan een Cybersecurity Roadmap te werken krijgen ze grip op deze onbekende materie. Kleine stappen voorwaarts, zorgen voor grote stappen in het denken en handelen. Denken vanuit de bedrijfsvoering is key, Partnership is key. Samen de uitdaging aangaan. 

Welke uitdagingen staan bij jullie voor de deur voor 2018?

De boodschap van Cybersecurity relevant en behapbaar maken. 

Is e een specifieke bedrijfsfocus voor 20218?

De digitale wereld is in 2017 op ongekend hoge snelheid verder geïnnoveerd, de zogenaamde Digitale Transformatie. Hierdoor zal technologie in 2018 een nog sterkere maatschappelijke functie krijgen. Kijkend naar deze ontwikkeling kunnen we concluderen dat 2018 ook voor cybersecurity een uitdagend jaar zal worden. Aan de ene kant zullen bedrijven zich moeten voorbereiden op het beleid van de EU (GDPR en NIB-richtlijn) dat in mei 2018 zal ingaan. Tegelijkertijd zullen aanvallen, waaronder Ransomware, bedrijven in 2018 in haar greep blijven houden. Het is te verwachten dat Ransomware zich op een veel bredere groep gaat richten en dat cybercriminelen naast de nieuwe, nog meer gebruik gaan maken van oude aanvalstechnieken. Onze focus voor 2018 is onze relaties nog dieper te ondersteunen in hun digitale transformatie en gewenste weerbaarheid.

Wat betekent een nominatie voor de Computable Awards 2017 voor uw organisatie?

Een erkenning van de stappen die we maken, extra energie om er nog harder voor te gaan voor onze klanten.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-26T15:52:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.