Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Computable Awards-genomineerde aan het woord: Capitar IT Group

Peter Jurg Capitar IT Group

Peter Jurg

Het is bijna zover! Op 30 oktober vindt de spectaculaire uitreiking van de Computable Awards 2018 plaats in het Beatrix Theater in Utrecht. In deze reeks spreken we met de genomineerden over hun bedrijf en hoe ze toeleven naar de belangrijkste dinsdagavond van het jaar. Peter Jurg, managing director bij Capitar IT Group, blikt in dit artikel terug en kijkt vooruit.

Hoe kijkt uw organisatie terug op de eerste negen maanden van 2018?
Het waren drukke tijden, waarin we steeds meer zijn gaan focussen op onze ‘core’ diensten: toegangsbeveiliging en veilige hosting op maat. De vraag naar deze diensten neemt flink toe en dat is logisch, want het weerspiegelt goed wat bedrijven echt willen: veilig toegang krijgen tot de juiste applicaties, die altijd beschikbaar zijn, op elke plaats en tijd.

Wat is in uw ogen in deze periode de meest opvallende gebeurtenis in de Nederlandse ict-markt? Waarom vindt u dit?
De invoering van de AVG is natuurlijk de aanjager van de enorme vraag naar intelligente beveiligingsoplossingen en identity en access management (iam)-toepassingen. Organisaties kijken ineens met andere ogen naar hun data en beseffen dat de AVG geen ruimte laat om ongestructureerd met gegevens om te gaan, of het nu gaat om het opslaan, bewerken of versturen. Het is een goede ontwikkeling dat zowel kleine als grote bedrijven serieus aan de slag moeten gaan om te voldoen aan deze privacywetgeving.

Wat zijn jullie meest aansprekende prestaties tot nog toe in 2018?
Het opleveren van nieuwe Access en Identity oplossingen voor grote klanten. Een voorbeeld hiervan supermarktketen Jumbo. Sinds begin dit jaar zijn we verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van Jumbo’s iam-systeem dat is gebaseerd op One Identity. Onder deze taak valt niet alleen de authenticatie, autorisatie en gebruikersbeheer van 65.000 winkelmedewerkers, maar ook het voorraad- en kassasysteem. Dat is een flinke klus, maar dat doen we met veel inzet en plezier.

Wat was jullie belangrijkste leerles tot nog toe in 2018?
We hebben dit jaar ingezien dat we onze klanten sneller moeten adviseren met betrekking tot de snel veranderende ict-mogelijkheden en markt. We houden natuurlijk goed in de gaten welke trends belangrijk zijn, maar ook welke technische innovaties interessant zijn om in te zetten. Het is cruciaal om klanten blijvend hierover te informeren zodat ook zij kunnen anticiperen op mogelijke aanpassingen binnen hun it-infrastructuur.

Iedereen transformeert; waarheen ontwikkelt uw organisatie zich? Hoe gaan jullie dat doen?
Capitar stond voorheen voor klassiek it-beheer en klassieke hosting. Wij hebben ons ontwikkeld tot een van de beste securitypartijen voor toegangsbeveiliging in Nederland! Ook zijn wij nu een specialistisch hostingbedrijf dat maatwerkhosting levert met state-of-the-art toegangsbeveiliging tot alle gehoste diensten. Het bieden van securityoplossingen behoort al vijf jaar tot onze ‘core’ business, maar daarin groeien we nu het hardst. De uitdaging is voldoende gekwalificeerd personeel in huis te hebben. Daarvoor werken we nu met partners om een aantrekkelijke opleiding voor jonge mensen te bieden. Voor de specialistische hosting zullen we meer adviseren bij bestaande en nieuwe klanten, en daarvoor zetten we momenteel ook meer consultants in.

Wat worden voor jullie de uitdagingen van 2019? Waarom is dit?
De uitdaging voor 2019 is om de transformatie die we doormaken van algemene hosting en beheer naar meer specialistische diensten te voltooien, waarbij we dezelfde markten blijven bedienen (het hogere segment van het mkb en grotere organisaties). De uitdaging zit ’m in het bewust maken van de organisatie wat dit precies inhoudt, en het ‘upgraden’ van onze services tot op dit niveau.

Waarop gaat uw organisatie zich in 2019 richten? Waarom is dit?
Zie voorgaande vraag.

Wat betekent een nominatie voor de Computable Awards 2018 voor uw organisatie?
De nominatie komt mede voort uit het feit dat we iam-expert RealOpen IT hebben overgenomen. Dit zorgde niet alleen voor de perfecte match, maar ook voor mooie publiciteit voor de nieuwe koers die we varen. De nominatie laat tevens zien dat de markt deze nieuwe koers erkent, en belangrijk vindt. En daar zijn we heel enthousiast over.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-26T10:33:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.