Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Computable Awards-genomineerde aan het woord: Interxion

Piet Sjoukes

Het is bijna zover! Op 29 oktober vindt de spectaculaire uitreiking van de Computable Awards 2019 plaats in het Beatrix Theater in Utrecht. In deze reeks spreken we met de genomineerden over hun bedrijf en hoe ze toeleven naar de belangrijkste dinsdagavond van het jaar. Piet Sjoukes, sales- en marketingdirecteur bij Interxion, blikt in dit artikel terug en kijkt vooruit.

Hoe kijkt uw organisatie terug op de afgelopen maanden en wat is u in de markt het meeste opgevallen?
We zitten momenteel in een zeer succesvolle periode, zowel qua bouw en uitbreiding als in de vorm van nieuwe klanten. Wat opvalt is dat in onze industrie, vanuit de digitale transformatie, datacenters en clouds steeds vaker worden gezien als één, hybryde, oplossing.

Wat heeft uw organisatie dit jaar allemaal gedaan en hoe hebben jullie dit ervaren?
Allereerst hebben wij veel geïnvesteerd, gebouwd en uitgebreid. Ons datacenter op Amsterdam Science Park is uitgebreid en op onze Amsterdam Schiphol Campus nadert de voltooiing van ons nieuwste datacenter AMS10. Tevens zijn we, vooruitlopend op de verdere groei, aan het investeren in onze organisatie. In mensen dus.

Hoe kijkt uw organisatie naar de ontwikkelingen in de markt op zich?
We zien dat binnen onze industrie de circulaire economie, energiebewustwording en duurzaamheid steeds belangrijker worden. Wij omarmen deze ontwikkeling en merken steeds vaker dat onze klanten dit ook doen. Duurzaamheid is steeds vaker een eis van onze klanten.

Hoe ontwikkelt uw bedrijf zich richting de toekomst en welke concrete stappen gaan jullie hiervoor op korte termijn nemen?
Zoals je in de bankwereld systeembanken hebt zo vervult Interxion als het waren een ‘systeemrol’ in de Europese digitale infrastructuur. Wij nemen onze verantwoordelijkheid in deze en blijven dan ook investeren in veiligheid en betrouwbaarheid.

Wat was het absolute hoogtepunt van het afgelopen (half) jaar?
Een aantal van Nederlands grootste digitale bedrijven heeft recent voor Interxion gekozen waarmee we bevestigd hebben gekregen dat we een leidende rol vervullen in de digitale economie.

Wat was een belangrijke les voor jullie het afgelopen (half) jaar?
We zijn op tijd begonnen met het klaar maken van onze organisatie, wetende dat we de komende tijd verder gaan groeien en meer nieuwe klanten zullen moeten gaan bedienen met het zelfde serviceniveau, en het liefst zelfs nog beter.

Welke uitdagingen staan bij jullie voor de deur voor 2020?
We willen verder en intensiever gaan samenwerken met overheden en andere stakeholders om de broodnodige energietransitie zo soepel en goed mogelijk te laten plaatsvinden.

Is er een specifieke bedrijfsfocus voor 2020?
Uiteraard, maar de enige die ik hier wil noemen is duurzaamheid. Spreekt wel voor zich denk ik.

Wat betekent een nominatie voor de Computable Awards 2019 voor uw organisatie?
Het is geweldig om deze erkenning te krijgen van de industrie. Als datacenter staan we niet vaak op de voorgrond, een Computable Award-nominatie is voor ons dan ook een teken dat de rol van datacenters in de digitale economie serieus genomen wordt.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-14T11:36:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.