Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Computable Awards-genomineerde aan het woord: Vijfhart IT-Opleidingen

Bastiaan Janssen

Bastiaan Janssen

Het is bijna zover! Op 29 oktober vindt de spectaculaire uitreiking van de Computable Awards 2019 plaats in het Beatrix Theater in Utrecht. In deze reeks spreken we met de genomineerden over hun bedrijf en hoe ze toeleven naar de belangrijkste dinsdagavond van het jaar. Bastiaan Janssen, ceo van de Vijfhart Groep, blikt in dit artikel terug en kijkt vooruit.

Hoe kijkt jullie organisatie terug op de afgelopen maanden en wat is je in de markt het meeste opgevallen?
Wij kijken zeer positief terug naar de afgelopen maanden. De reacties die wij ontvingen na het winnen van de Computable Awards 2018 voor Opleider van het Jaar waren overweldigend. De markt voor opleidingen is goed, maar verandert. Onze klanten zijn steeds meer op zoek naar de veranderingen die op lange termijn van belang zijn. Hierdoor is er een toenemende behoefte aan een kennispartner die ze meeneemt in deze veranderingen en een one-stop-shop die trainingen aanbiedt die hierop aansluiten.

Leren moet aan de ene kant effectiever en aan de andere kant efficiënter. Iedereen wil het hoogst haalbare leerrendement zonder personeel te lang te moeten missen. De trend van blended leren lijkt door te zetten in 2020, echter weet niemand wat de beste leervorm is. Wij bekijken dit nu met onze klanten per aanvraag en ontwikkelen samen de ‘sweet spot’ van het leren. De investering van een blended leertraject is tussen de nul en 150.000 euro. Oftewel; er zijn onbeperkte mogelijkheden en er gaat een onbeperkt budget mee gemoeid.

Het succes van de Vijfhart Groeimonitor, waarmee wij dit jaar genomineerd zijn, bewijst dat opdrachtgevers zien dat it aan het veranderen is van een ‘kostenpost’ naar een strategisch onderdeel van de organisatie. De échte verandering begint aan de top van het bedrijf. Het investeren in de transitie naar de cloud is daar een mooi voorbeeld van. Hiermee verander je niet alleen de infrastructuur intern, ook zal je jouw it-professionals een groeipad en structurele opleidingsmogelijkheden moeten aanbieden om deze transitie tot een succes te brengen.

Wat heeft Vijfhart dit jaar allemaal gedaan en hoe hebben jullie dit ervaren?
Vanuit Vijfhart is er dit jaar een extra opleidingslocatie bijgekomen in Nieuwegein. Op deze locatie beschikken wij over zes niet-technische lokalen, waarin wij de focus hebben op trainingen die passen binnen business en it en soft skills. Al onze lokalen beschikken over 4k smart screens en verrijdbaar meubilair. Ook op dit gebied blijven wij innoveren, zodat de training aansluit op de behoefte van onze cursisten. De reacties van zowel onze cursisten, trainers als opdrachtgevers zijn erg positief.

Hoe kijkt Vijfhart naar de ontwikkelingen in de markt op zich?
Men overschat wat er op korte termijn gaat veranderen en onderschat wat er op lange termijn verandert. We moeten niet overdrijven in veranderzucht, maar bijna alles wordt it. Zonder it staat de boel stil. Dit is heel mooi, maar maakt het ook kwetsbaar. Zeker is dat banen en competenties gaan veranderen de komende jaren. Daar bereiden wij ons met onze klanten op voor.

Hoe ontwikkelt Vijfhart zich richting de toekomst en welke concrete stappen gaan jullie hiervoor op korte termijn nemen?
Vanuit Vijfhart zullen wij ons nog meer ontwikkelen als one-stop-kennispartner. Hiermee bouwen we langetermijnrelaties op, dragen we onze kwaliteiten als familiebedrijf uit en groeien we verder. Zowel autonoom als via verdere acquisities.

Wat was het absolute hoogtepunt van het afgelopen (half) jaar?
Dat zijn er twee: onze nieuwe opleidingslocatie in Nieuwegein en ons 35-jarig bestaan op 31 augustus 2019.

Wat was een belangrijke les voor jullie het afgelopen (half) jaar?
Dat kwaliteit zichzelf niet verloochent en dat kwaliteit zit in de mensen en stakeholders waarmee wij samenwerken.

Welke uitdagingen staan bij jullie voor de deur voor 2020?
Uitbreiding van ons portfolio en het aanbod van (blended) leertrajecten.

Is er een specifieke bedrijfsfocus voor 2020?
Ondanks de groei die wij doormaken is het van belang dat wij focus houden op de lange termijn en daarin de familiaire sfeer en cultuur binnen het bedrijf behouden. Wij werken met diverse partners samen, waarin wij ook in 2020 graag samen willen doorgroeien. Dit om de dienstverlening nog beter te maken.

Wat betekent een nominatie voor de Computable Awards 2019 voor jullie organisatie?
Veel! Je merkt dat mensen trots zijn op Vijfhart en de Computable Awards-nominatie is een bekroning op ons werk.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-15T13:01:00.000Z


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.