Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Altijd een specialist bij de hand

Eneco profiteert van ecosysteem Conclusion

In een recordtempo heeft Eneco zijn zakelijke automatisering naar de cloud gebracht én het beheer van zijn assets ondergebracht bij een dienstverlener. Samenwerking met Conclusion Mission Critical en Conclusion FIT, twee labels uit het ecosysteem van Conclusion, heeft deze IT- én OT-operatie naar wens laten verlopen.

Marc de Beer, directeur van Conclusion Mission Critical, en Leon van Meel, directeur van Conclusion FIT, onderstrepen het belang van de samenwerking tussen beide bedrijven binnen het ecosysteem van Conclusion. “Als het in het belang van de klant is, slaan we de handen ineen en benutten we elkaars kennis en vaardigheden. In het geval van Eneco hebben we op deze manier zowel de operationele automatisering naar een hoger niveau kunnen tillen en de SAP-omgeving samen met label myBrand naar de Public Cloud gebracht. Door onze samenwerking is er altijd een specialist bij de hand.”

Hoe heeft de groenste energieleverancier van Nederland hiervan geprofiteerd? Eneco voorziet dagelijks 2,1 miljoen huishoudens van energie door middel van windmolenparken, warmtenetten en stadsverwarmingsinstallaties. Het is uitermate belangrijk dag in dag uit in de gaten te houden hoe die voorzieningen presteren. Eneco koos ervoor het beheer van dit alles in handen te geven van Conclusion Mission Critical. En tegelijkertijd de transitie van de latende partij over te nemen en uit te voeren. Een belangrijk aspect bij de gunning was de mogelijkheid van de te kiezen partij om Eneco te ontzorgen. Daniel Germani, Head of Technical Automation and IT-Assetmanagement Competence Centre bij Eneco: “Met Conclusion Mission Critical klikte het meteen. Er was wederzijds vertrouwen en een proactieve opstelling naar elkaar en elkaars taken. Geen wij en zij, maar direct één team.”

Alles veel sneller

"Makkelijk upscalen en downsizen volgens het motto Business Done Differently"

Niet alleen het operationele beheer is opgewaardeerd, ook de administratieve automatisering. Met zusterbedrijven Conclusion FIT en myBrand is de SAP-omgeving naar het Public Cloud Azure-platform gebracht in slechts zeven weken. Het beheer van deze Public Cloud wordt door Conclusion FIT gedaan.

De Beer en Van Meel vertellen dat het eigenlijk voor zich spreekt om OT- en IT-operaties bij een klant door één bedrijf te laten uitvoeren. “Binnen Conclusion werken wij heel nauw samen; we hebben korte lijnen én dezelfde ideeën over dienstbaarheid naar de klant. We delen ervaringen, we kennen de gevoeligheden bij een klant, we ondersteunen elkaar als dat nodig is. Dat geeft ons een bredere spanwijdte; en een tevreden klant”, glimlachen zij.

Het ecosysteem van Conclusion zorgt ervoor dat projecten snel en effectief worden uitgevoerd en we makkelijk kunnen upscalen en downsizen waar nodig; onder het motto: Business Done Differently.

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-06T09:41:00.000Z


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.