Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Business case: Brunel IT verzorgt projectleiding en ontwikkeling software

Effectieve applicatieontwikkeling bij Johnson & Johnson

Johnson & Johnson Medical Benelux, één van de grootste toeleveranciers van medische producten, instrumenten en behandelconcepten voor ziekenhuizen, maakt al jaren gebruik van detachering via Brunel IT voor de ontwikkeling van applicaties. “De mensen van Brunel zijn heel ervaren.”

Bas Bruil is als gedetacheerde van Brunel IT inmiddels drieënhalf jaar werkzaam bij het Benelux-onderdeel van Johnson & Johnson, ’s werelds grootste organisatie op het gebied van healthcare producten, medische oplossingen en farmaceutische producten . Wat ooit begon als een kortdurende klus op het gebied van applicatieontwikkeling werd een langer traject bestaande uit diverse projecten. Voor Bruil is er ook op functieniveau wel een en ander veranderd de afgelopen jaren. “In eerste instantie heb ik zelf het nodige geprogrammeerd. Qua ontwikkelingswerk heb ik me veel bezig gehouden met webontwikkeling op het .Net platform. Maar ik werd breder ingezet – bijvoorbeeld voor testen en databasebeheer. Daar heb ik heel veel van geleerd.”

Werkt prettig

De laatste anderhalf jaar heeft Johnson & Johnson Bruil meer ingezet voor projectleiding op het gebied van applicatieontwikkeling. “Ik ben meer naar de voorkant toegeschoven. Momenteel probeer ik de vraag van de organisatie zo goed mogelijk boven water te krijgen, door intensief contact te hebben met de business.” Enkele collega’s van Brunel nemen momenteel de ontwikkeling voor hun rekening. De huidige inrichting en samenwerking met de andere Brunellers bevalt Bruil erg goed. “Zelf kan ik meerdere projecten tegelijk doen. Dat is leuk. Het werkt voor mij heel prettig momenteel.” 

Benelux Academy

Eén van de projecten waar Bruil zich momenteel over buigt, is de Benelux Academy. Dit is een digitale portal waar alle medewerkers binnen Johnson & Johnson Medical Benelux gebruik van maken.  De portal toont het actuele cursusaanbod en geeft medewerkers individueel toegang tot een beschermd gedeelte, waar zij hun eigen loopbaanontwikkeling kunnen bekijken. Belangrijk onderdeel daarvan is dat zij samen met hun manager kunnen terugzien welke opleidingen zij hebben gevolgd. Een avatarpoppetje is de belichaming van de persoon in kwestie, vertelt Bruil. “Die kun je meer aankleden naarmate je meer cursussen hebt gevolgd. Hij begint in zijn onderbroek en kan eindigen als manager – met stropdas.”

Zeer ervaren

In totaal zijn er zes medewerkers van Brunel IT betrokken bij het project. Behalve Bruil zijn dit de projectmanager vanuit Brunel, drie ontwikkelaars en een informatieanalist. “De toegevoegde waarde van Brunel IT zit hem onder meer in het verbeteren van de kwaliteit van de applicaties. De mannen van Brunel zijn zeer ervaren op het gebied van applicatieontwikkeling. Op detailniveau moeten we dingen afstemmen, maar in de basis begrijpen ze precies wat er moet gebeuren.”

Aanvraagformulieren

Johnson & Johnson heeft recent met behulp van applicatieontwikkelaars van Brunel IT ook een ander project opgetuigd, en wel met betrekking tot formulieren voor het doen van prijswijzigingen. Hierop moeten de salesmanagers van Johnson & Johnson de prijzen en kortingen die zij hebben afgesproken met klanten invoeren voor de administratieve afhandeling daarvan. “Eerst gaven zij prijzen en kortingen per e-mail door aan de administratie, later werden dat Excel-sheets en weer en nu gaat alles geautomatiseerd.” 

Microsoft InfoPath/SharePoint

In totaal zijn naast Bruil drie professionals van Brunel bij het project rondom de formulieren betrokken geweest. “We hebben dezelfde constructie toegepast als bij de Benelux Academy”, vertelt Bruil. Ofwel: hij achterhaalt de behoeften uit de organisatie, terwijl andere professionals van Brunel de applicatieontwikkeling voor hun rekening nemen. De voorkant van het formulier is mede tot stand gekomen met behulp van Microsoft InfoPath, een tool uit het Office-pakket. De database aan de achterkant is volgens Bruil het belangrijkste element van het systeem. “Als je het aanvraagformulier opent, weet je precies wie je klanten zijn en wat de kortingen zijn die deze klant ontvangt.”
 
Brunel heeft verder gewerkt met Microsoft SharePoint, voor de analysemogelijkheden die dit platform biedt. “Daardoor weten we precies welke klanten hoeveel aanvragen krijgen – want elke klant krijgt meerdere salesmanagers van ons op bezoek. Ook zien we hoeveel kortingen we eigenlijk weggeven en of we een en ander misschien handiger kunnen organiseren – bijvoorbeeld per product of productgroep.” Voorheen ging het allemaal niet geautomatiseerd. “De databasebeheerder kreeg dan mailtjes als ‘pas jij dit even aan’. Dat was heel statisch en foutgevoelig.”
 
Al met al was het een complex project, maar de resultaten mogen er zijn. Bruil: “Het systeem is betrouwbaar en stabiel. We maken minder fouten, hebben minder te maken met ‘rework’, het proces verloopt sneller en we zijn beter in staat de bedrijfsstrategie na te streven.”

Andere interessante projecten

Bruil verwacht de komende periode nog bij Johnson & Johnson aan de slag te zijn, wellicht ook voor nieuwe projecten op het gebied van applicatieontwikkeling. “Ze hebben aangegeven me nog wel even nodig te hebben hier. Ik ben benieuwd wat er nog op mijn pad komt qua interessante projecten.” Mocht het binnen afzienbare tijd ophouden bij Johnson & Johnson, dan wacht Bruil ongetwijfeld een andere interessante uitdaging. “Brunel is een prettige werkgever en ik houd van afwisseling, daarom ben ik graag via hen gedetacheerd. Ik doe veel en zeer diverse ervaring op en leer veel. Ook hier bij Johnson & Johnson ben ik al op veel verschillende projecten ingezet en heb ik al diverse functies vervuld.”

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-29T12:51:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.