Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Kleine en middelgrote bedrijven helpen concurreren met Kaseya’s geïntegreerde software suite

Dit artikel delen:

Bedrijven in het mkb (midden- en kleinbedrijf) zijn steeds belangrijker voor de wereldeconomie. Maar dankzij hun omvang is het voor hen lastig een eigen IT-infrastructuur te bouwen. Kaseya helpt het mkb met beheertools voor de IT-infrastructuur. Tegen een fractie van de prijs.

Je zou kunnen zeggen dat Kaseya goed op weg is een van de belangrijkste spelers te worden op het gebied van beheertools voor IT-infrastructuur. Alleen al in het afgelopen jaar lijfde de organisatie vijf grote techbedrijven in. De technologie van die bedrijven werd geïntegreerd in Kaseya’s IT Complete Suite.

Het resultaat is een nóg completer softwarepakket dat kleine en middelgrote bedrijven kunnen gebruiken om hun IT te beheren. Dat stelt hen in staat om te concurreren met de grote jongens die nu nog de baas zijn op de markt.

“De wereldeconomie werd voorheen gedreven door grote bedrijven. Maar de laatste paar jaar zien we steeds meer dat het mkb het overneemt”, zegt Fred Voccola, CEO van Kaseya. “De IT-wereld groeit voor een groot deel dankzij deze bedrijven, die innoveren met behulp van technologie en zo de grote bedrijven naar de kroon steken. En dat gaat ze erg goed af.”

Als voorbeeld noemt Voccola een fictief potlodenbedrijf in Den Haag, waar Kaseya een van zijn vestigingen heeft. “Een klein bedrijf met vijftien medewerkers kan overal op aarde verkopen als het een goede online aanwezigheid én de technologie heeft om bestellingen te verwerken. En vanwege de geringe omvang kan het bedrijf veel sneller belangrijke beslissingen nemen en bijsturen dan grote conglomeraten dat kunnen.”

Alles wat je nodig hebt in één platform

"MKB huurt vaak managed service providers (MSP’s) in om hun IT voor hen te beheren"

Het mkb wordt vaak gezien als de ruggengraat van de economie. Maar de relatieve kleine omvang van hen kan het voor hen lastig maken om hetzelfde in IT te investeren als grote organisaties doen. “Het ontbreekt hen aan de middelen voor zulke grote investeringen, maar het mkb vertrouwt wel op technologie”, zegt Voccola. “Daarom huren kleine en middelgrote bedrijven vaak managed service providers (MSP’s) in om hun IT voor hen te beheren. Kaseya bevindt zich precies tussen het mkb en de MSP’s in.”

De oplossing die Kaseya heeft gebouwd is zowel sjiek als handig: Kaseya integreert alle IT-tools die een bedrijf nodig kan hebben in één platform dat voor specialisten én generalisten makkelijk te gebruiken is. En dat voor een fractie van de kosten van andere softwarepakketten. Kaseya laat gebruikers oplossingen implementeren voor beheer, cloud, security, continuïteit en meer. Voccola: “Ons platform is het enige ter wereld dat al deze oplossingen op één plek aanbiedt.”

Een geïntegreerde software suite maakt het beheren van de IT-infrastructuur een stuk efficiënter, zegt Voccola. Helemaal omdat Kaseya’s software geïntegreerd is op workflow-niveau. Dat zorgt voor aan naadloze samenwerking tussen alle verschillende tools. “Gebruikers hoeven niet om te leren gaan met een keur aan softwarepakketten”, zegt Voccola. “Ze hoeven ook niet steeds tussen verschillende tools te schakelen. Alleen dat al bespaart enorm veel tijd.”

IT-infrastructuur makkelijker maken

Kaseya’s doel is om het beheren van IT makkelijker te maken voor bedrijven in het mkb en hun MSP’s. En ze zo te ontlasten. Vijf jaar geleden zou een kleine tandarts zich waarschijnlijk geen zorgen hebben gemaakt over IT-security, zegt Voccola. Maar tegenwoordig is hij afhankelijk van technologie. Zonder IT kan een tandarts geen röntgenfoto’s maken, administratie bijwerken of in zijn agenda zien wanneer welke patiënt aan de beurt is. Een aanval van computercriminelen of een virus is daardoor voor hem een regelrechte ramp.

“MSP’s die onze suite gebruiken kunnen direct voor betere veiligheid zorgen”, zegt Voccola, wiens organisatie afgelopen maart beveiligingsbedrijf ID Agent overnam en toevoegde aan zijn suite. Kaseya lijfde daarnaast in september ook RapidFire Tools in, een softwarepakket vol producten voor evaluatie en compliance. Die producten laten bedrijven snel controleren of ze voldoen aan wetten als de AVG, de veelbesproken nieuwe privacywet waar iedereen die zaken doet met Europese burgers aan moet voldoen.

Kaseya wil zijn groei in de toekomst vasthouden, zegt Voccola. Het bedrijf haalde onlangs tijdens een investeringsronde 500 miljoen dollar op, die ingezet gaat worden voor onderzoek en nieuwe acquisities. “We denken aan overnames op het gebied van security, machine learning en artificial intelligence”, stelt Voccola. Hij voegt toe dat nieuwe aankondigingen over overnames niet lang op zich zullen laten wachten.

“We lopen ongeveer twee tot drie jaar voor op onze concurrenten. We hoeven dus niet bang te zijn dat zij ons ineens inhalen”, zegt Voccola. “Maar we willen wel blijven groeien. Dat geeft ons de zekerheid dat we ervoor kunnen zorgen dat onze software perfect blijft voor onze klanten.”

Meer weten?

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-04T14:28:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.