Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Werken aan IT met impact

Gemeente Haarlem

Gemeente Haarlem

Wie in het I-domein van gemeente Haarlem werkt, sleutelt aan IT met maatschappelijke impact. “Jonge mensen willen graag werk met inhoud. Dat bieden wij”, zegt Maarten van Haasteren, Directeur Bedrijfsvoering en CIO bij Haarlem.

Overigens werk je dan niet alleen voor Haarlem, maar ook voor Zandvoort, want beide gemeenten hebben één ambtelijke organisatie.

Op het moment van het gesprek zijn bij beide gemeenten college-onderhandelingen gaande. De beloftes die een college aan haar inwoners doet in een nieuw coalitieakkoord lopen uiteen van de woningmarkt tot duurzaamheid en van toerisme tot de aanpak van criminaliteit. Van Haasteren benadrukt dat de overeenkomst tussen deze onderwerpen is dat voor al deze opgaves een robuuste en veilige ICT-infrastructuur nodig is. “We moeten meer digitaliseren en meer datagestuurd gaan werken. Digitalisering raakt in de uitvoering alle portefeuilles en is in toenemende mate van invloed op hoe de samenleving functioneert”.

Veelzijdig

"We moeten meer digitaliseren en meer datagestuurd gaan werken"

De opgaves waar een gemeente voor staat zijn heel divers en tastbaar. “Er werken hier mensen die graag meedenken over oplossingen van maatschappelijke vraagstukken en vervolgens met de business bespreken hoe je dat kunt invullen met IT. Erg veelzijdig werk, met impact” En die impact beperkt zich niet tot Haarlem want Haarlem is als geestelijk vader van de Common Ground-beweging van de VNG gericht op samenwerking binnen Nederland om samen met andere gemeente het informatielandschap op landelijk niveau slimmer in te richten. Van Haasteren onderstreept dat Haarlem van buiten naar binnen denkt door te wijzen op onlangs geopende techcampus in de voormalige Koepelgevangenis. Bij de innovatiehub zijn bedrijven, hogescholen en universiteiten aangesloten en worden sessies georganiseerd over o.a. de digitale transformatie, artificial intelligence en data analytics.

Het primair proces ís IT. Dat is de nieuwe werkelijkheid, aldus Van Haasteren. En dat betekent dat de sleutel naar succes ligt in de optimale afstemming van IT op de opgaves in de stad en het dorp. Door in deze competenties te investeren en gericht nieuw talent aan te trekken zal dit leiden tot betere beslissingen, meer wendbaarheid, innovatie en efficiency. “Zo gaan we in Haarlem het verschil maken”.

Dit artikel delen:

Computable.nl over Gemeente Haarlem

Hele bedrijfsdossier van Gemeente Haarlem

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-21T12:12:00.000Z


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.