Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

'Stagiairs willen nergens anders meer heen'

Proactivisten houden van Proact

IT-serviceprovider Proact levert diensten rondom de moderne werkplek, infrastructuur en security. Proact Nederland heeft legio openstaande vacatures voor IT-beheerders, project- en IT-managers, consultants en scrummasters. Marcel Gjaltema: “Een proactivist is betrokken en pro-actief.”

Uit een recent Giarte-onderzoek komt Proact Nederland (onderdeel van de Proact Group) naar voren als een excellente IT-provider. Volgens Manager Presales & Consultancy Marcel Gjaltema heeft dat onder meer te maken met de heersende cultuur van learning and development. Trainingen voor techniek en soft skills worden op alle mogelijke manieren aangeboden. Volgens Marcel “goed voor de ontwikkeling van medewerkers en goed voor Proact”.

Ook wordt intensief samengewerkt met MBO’s en HBO’s. “Vaak blijven die stagiars hangen, ze willen nergens anders meer heen”, vertelt Marcel. “Ze kiezen voor onze mensgerichte organisatie, waarin ze kunnen groeien en creatief zijn. In DevOps-teams ontwikkelen ze in vierwekelijkse sprints onze nieuwe diensten. Denk aan boeiende projecten rond security, kubernetes of networking acces control.”

Klantgerichtheid

Skills kunnen zowel on-premise als in de cloud worden ingezet. Daarbij draait het om klantgerichtheid. De klant van vandaag worstelt met de complexiteit van informatietechnologie, wil migreren naar de cloud maar heeft de expertise niet, wil Microsoft 365 uitrollen maar mist de kennis, wil doorpakken met document-classificatie of governance maar weet niet hoe. Proact helpt, ook bij servicebeheer of het uitvoeren van patches.

Marcel: “Waar klanten verder mee worstelen is AI: ‘Wat moeten we inregelen voor ChatGPT zodat onze gouden eieren of patiëntgegevens niet op straat belanden?’, hoor ik vaker. ChatGPT zet nogal wat op z’n kop. Als je een account aanmaakt en namen noemt van toeleveranciers of klanten, weet dan dat alles wordt opgeslagen in de database. Wij embedden ChatGPT in hun eigen applicatie, zodat onze klanten er echt profijt van hebben.” 

Wat betreft security ziet Marcel de behoefte bij klanten groeien aan detectie en realtime incident-response: “Criminelen werken ook buiten kantooruren en het acteren op incidenten moet daarop zijn afgestemd, inclusief vSOC, backup en disasterrecovery. Onze klanten kunnen zulke diensten met een gerust hart aan ons toevertrouwen.”

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-06-20T09:00:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.