Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

"Beheersproblemen kun je niet wegvirtualiseren"

Virtualisatie vraagt om goede beheertools

Ondersteunende tools zijn absolute voorwaarde voor een succesvol virtualisatie-project. Problemen in de beheersbaarheid worden alleen maar erger als al die afzonderlijke servers zich straks ook nog overal op de infrastructuur kunnen bevinden. Bovendien heeft het gemak waarmee nieuwe virtuele machines kunnen worden gecreëerd al gauw een wildgroei aan servers tot gevolg.

Geïntegreerde suite

Zowel fysieke als virtuele servers kunnen met behulp van HP's Insight Control suite worden beheerd. Deze geïntegreerde managementomgeving biedt Power en Performance management, Virtualisatie management, Server Migration software en remote management. Het fundament van deze bundel is de monitoring tool System Insight Manager (SIM). "Daarmee zie je niet alleen dat een systeem niet beschikbaar (overleden) is, maar weet je het ook al als die ziek is," aldus Marc Janssen, Pre-sales Consultant Virtualisatie & BladeSystem. Op deze manier kun je preventief en pro-actief maatregelen nemen.

 Sinds kort is HP Insight Control ook voor Microsoft System Center beschikbaar. Begin volgend jaar komt de versie voor vCenter van VMware uit. Deze add-ons zijn beide gratis te downloaden voor diegenen die al reguliere licenties voor Insight Control hebben aangeschaft.

 De kosten voor de complete Insight Control suite bedragen 250 tot 350 Euro, afhankelijk van de vraag of je de bundel los koopt of als onderdeel van een nieuw server-systeem. "Dat bedrag is maar een paar procent van de kosten van de hele server," zegt Laurent Pacqué, Business Unit Manager Industry Standard Servers. "Wij verkopen die software natuurlijk het liefst als onderdeel van een nieuw systeem."

Onafhankelijk

SIM wordt volgens Pacqué al veel gebruikt, voor blades is dat zelfs honderd procent. "Je kunt geen blades beheren zonder SIM en RDP (Remote Desktop Protocol). Naarmate je in de product stack omlaag gaat van de DL- naar de ML-systemen bij kleinere bedrijven, zie je dat de penetratie van SIM afneemt."

 Tenslotte is het nog goed om te weten dat alle management software volledig onafhankelijk is van de onderliggende hypervisor. De tools kunnen overweg met zowel Microsoft Hyper-V als met VMware ESX Server als met Citrix XenServer.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-19T13:58:00.000Z Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.