Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

HPE maakt Hybrid IT eenvoudig

Laat uw infrastructuur componeren

Veel bedrijven twijfelen over hun IT-strategie. Cloud of toch on-premise? Hewlett Packard Enterprise combineert het beste van beide werelden met Hybrid IT. Gino D’Ippolito geeft aan dat HPE in samenwerking met haar partner ecosysteem goed is in het bieden van simpele oplossingen voor complexe vraagstukken: “Met Composable Infrastructure en Hybrid IT laten we het systeem de keuzes maken.”

Gino D’Ippolito leidt bij HPE (Hewlett Packard Enterprise) de businessunit Datacenter & Hybrid Cloud: D’Ippolito: “Er wordt veel over de cloud gesproken als oplossing voor alle problemen. Toch zien wij IT-afdelingen vaak twijfelen over hun daadwerkelijke keuze voor cloud of on-premise. De cloud is in onze optiek geen wondermiddel voor alles. Zo kan het zijn dat je minder controle hebt over resources en data, afhankelijk van de afspraken in een Service Level Agreement. In bepaalde gevallen zijn applicaties niet geschikt voor de cloud en wat is het scenario in het geval van een storing en het datacenter niet bereikbaar is?”

Bedrijfskritische apps

Met Hybrid IT brengt HPE het beste van twee werelden samen in een mix van on-premise en public cloud. Volgens D’Ippolito heeft dat veel voordelen. D’Ippolito: “Denk bijvoorbeeld aan legacy apps. Dat zijn applicaties die minder dynamisch zijn en waarop beperkte innovatie plaatsvindt. Deze kunnen prima on-premise worden gedraaid. Voor nieuwe open source applicaties geldt juist dat deze soms een paar keer per week vernieuwd worden omdat er nieuwe functionaliteit wordt toegevoegd. Zo hebben uiteenlopende bedrijven uiteenlopende wensen die moeten worden vormgegeven in applicaties die zo snel mogelijk beschikbaar moeten zijn voor de business. Software Defined infrastructuren zijn daarvoor ideaal.”

Minder budget

Leuk hoor, maar IT-afdelingen hebben steeds minder budget en moeten daar juist meer mee doen. Er is meer functionaliteit nodig en meer innovatiesnelheid. Een nieuwe app? Een nieuwe reclamecampagne? Anno 2017 wordt zo’n proces in korte tijd door de organisatie gescrumd en zo snel mogelijk ‘agile’ de markt in gepompt.

D’Ippolito: “IT-managers zoeken flexibiliteit, zowel in hun infrastructuur als in de afrekenmodellen, of dit nu on-premise is of in de cloud. Met HPE Composable Infrastructure en HPE Synergy stellen wij de IT-afdeling in staat zelf de keuze te maken voor cloud, hybride cloud of on-premise, met het bijbehorende kostenplaatje. We hebben als enige leverancier de infrastructuur software defined ingericht. Met één druk op de knop hebben we een template en richten we de Hybrid IT-omgeving in.”

Data & Cloud Expo

Composable Infrastructure is het antwoord van HPE. En het bijpassende nieuwe platform heet HPE Synergy. Voortbordurend op de kennis over (en ervaring met) converged infrastructure is deze nieuwe architectuur ontworpen om alle IT-processen ‘software defined’ te regelen. Snel. Open. Flexibel. Aanpasbaar. Met OneView embedded in HPE Synergy kunnen alle IT-processen worden beheerd: compute, storage en networking. Tel daarbij op het juiste partner ecosysteem en de juiste services die HPE via haar Pointnext divisie aanbiedt, en technologie is niet meer de bottleneck van succes maar de drijvende kracht achter waardecreatie.

En dan nog dit. Volgens Gartner zal een no cloud-beleid in 2020 net zo zeldzaam zijn als een no internet-beleid vandaag de dag. Dit vraagt om nieuwe technologie, nieuwe werkwijzes en heldere toekomstvisies. 

Geïntresseerd?

Inspiratie kunt u opdoen bij de HPE stand (Stand: 01.D040) tijdens de Data & Cloud Expo op 1 en 2 november in de Jaarbeurs. Of via de whiteboard sessie van HPE’s CTO Clemens Esser, die ‘live’ voor u uittekent hoe het proces in z’n werk gaat. 

Vraag nu hier uw gratis ticket aan.

Dit artikel delen:

Sponsored content 

U aangeboden door HPE en Intel®

Ultrabook, Celeron, Celeron Inside, Core Inside, Intel, Intel Logo, Intel Atom, Intel Atom Inside, Intel Core, Intel Inside, Intel Inside Logo, Intel vPro, Itanium, Itanium Inside, Pentium, Pentium Inside, vPro Inside, Xeon, Xeon Phi, en Xeon Inside zijn handelsmerken van Intel Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-19T16:09:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.