Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zakelijke ICT: net zo simpel als een nieuwe pc

Het is interessant om zakelijke ICT te vergelijken met de markt voor privécomputers. Het aankoopmodel voor pc's is altijd heel simpel geweest: een consument gaat naar een lokale winkel, bekijkt de prijskaartjes van de pc's, weegt de kosten af tegen de specificaties en gaat uiteindelijk naar huis met een apparaat dat de beste prijs-kwaliteitsverhouding biedt. Klaar is Kees.

Natuurlijk zijn er pc-fanaten die alle losse componenten bij elkaar zoeken, niet op de prijs letten en elk probleem dat ze tegenkomen eigenhandig oplossen. Voor de meeste gebruikers is dat echter een brug te ver: het heeft weinig waarde voor ze.

In de zakelijke ICT-markt gaat het juist omgekeerd: ICT-afdelingen creëren maatwerkomgevingen tot in detail, smijten het geld over de balk en maken nodeloos enorme budgetten vrij om te zorgen dat ze altijd systeembronnen achter de hand houden voor als het echt nodig is.

Een hypergeconvergeerde infrastructuur pakt het anders aan: in dit model wordt de consumentenmethode op het bedrijfsleven toegepast en worden alle virtualisatie-, reken-, opslag-, netwerk- en beheertools gecombineerd in één gebruiksvriendelijke toepassing. Het is ironisch dat juist de razendsnelle ontwikkeling van ‘web-scale IT’ ertoe heeft geleid dat we technologie simpeler kunnen inkopen en implementeren dan voorheen.

Dat heeft een enorme impact op ICT-afdelingen: zij hoeven zich eindelijk niet meer bezig te houden met het draaiend houden van hun infrastructuur en kunnen zich nu richten op projecten die een wezenlijke bijdrage leveren aan het bedrijfsresultaat.

EVO:RAIL

EVO:RAIL is eigenlijk VMware's volledig geïntegreerde softwarepakket en kan worden gebruikt als apparaat. VSPEX BLUE biedt daar bovenop managementtools met meerwaarde. Het systeem bestaat in zijn basisvorm uit vSphere,  Mware Virtual SAN, VMware vCenter, Log Insight en de EVO:RAIL-engine.

VMware is geen hardwareleverancier en zal dat nooit worden. Daarom werd EVO:RAIL ontwikkeld in samenwerking met zeven belangrijke partners, waaronder EMC.

Wat maakt VSPEX BLUE speciaal?

Net als alle EVO:RAIL-omgevingen is VSPEX BLUE een 2U-configuratie met vier knooppunten. Elk knooppunt heeft twee Intel Xeon E5-2620 v2-processors met 12 cores en 192 GB geheugen. EMC biedt daarnaast als enige leverancier een goedkopere uitvoering met 128 GB.

Hoe kan een ICT-beslisser dankzij VMware's software en nagenoeg identieke hardware de juiste keuze maken? EMC's ‘toegevoegde waarde’ zorgt dat VSPEX BLUE zich onderscheidt van de concurrentie. EMC heeft alle knelpunten in realistische situaties nauwkeurig bekeken en een reeks managementtools toegevoegd die deze knelpunten kunnen oplossen. Als belangrijke leverancier van opslagoplossingen lag het voor de hand om uit te gaan van knelpunten rondom de opslag.

CloudArray

De hoeveelheid gegevens die een bedrijf verwerkt, neemt razendsnel toe. Hoe ontwikkelt u vandaag een apparaat dat voldoet aan de data-eisen van morgen?

Elk VSPEX BLUE-apparaat wordt geleverd met een licentie voor CloudArray Virtual Edition van EMC. Deze gatewaytechnologie van EMC stelt bedrijven in staat om toepassingen te koppelen aan openbare of particuliere clouds.

U kunt de aanbieders van clouddiensten op elk gewenst moment combineren en toevoegen. Bestaand opslagvolume blijft daarbij gehandhaafd en u hoeft natuurlijk geen extra fysieke schijven toe te voegen. Het resultaat: een uitgebreide opslagoplossing die u gemakkelijk kunt aanpassen aan de veranderende opslagbehoeften van uw organisatie.

RecoverPoint

EMC biedt u continue gegevensbescherming in de vorm van RecoverPoint for Virtual Machines. Met deze oplossing kunt u lokale en externe kopieën van afzonderlijke virtuele machines maken. Natuurlijk is de software volledig geïntegreerd in vCenter, waardoor u niet een hele nieuwe interface hoeft te leren gebruiken.

VSPEX BLUE Manager

Alle extra functies komen samen in VSPEX BLUE Manager. Deze beheerconsole verbindt VSPEX BLUE naadloos met alle diensten van EMC en biedt automatische software-upgrades én online ondersteuning via chat. Bovendien hebt u via de interface toegang tot de kennisbank, documentatie en community van EMC.  

Natuurlijk richt VSPEX BLUE Manager zich niet alleen op de software: u profiteert naast een fysiek overzicht van VSPEX BLUE-apparaten en eventuele storingen ook van de mogelijkheid om direct gebruik te maken van EMC's proactieve ‘bel me thuis’-ondersteuning.

Niet alle EVO:RAIL-apparaten zijn hetzelfde

De EVO:RAIL-architectuur vormde de basis voor een ongelooflijke sprong voorwaarts op het gebied van hypergeconvergeerde oplossingen. EMC heeft echter de tijd genomen om te kijken waar de markt écht behoefte aan heeft. Daarom beschikt EVO:RAIL over extra functies waarmee VSPEX BLUE zich onderscheidt van alle mogelijke concurrenten. Net als in de consumentenmarkt zijn er nu eigenlijk geen drempels meer voor toegang tot het datacenter waarin software de hoofdrol speelt.

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-30T13:15:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.