Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Ook voor mkb-bedrijven is robuuste security betaalbaar

Door IT Security for Business

Dit artikel delen:

Ondanks de enorme voordelen van IT-netwerken worden bedrijven steeds meer bedreigd door geavanceerde cyber-aanvallen, gericht op het verstoren van communicatie, systeemprestaties te verminderen en informatie te stelen. Het is lastig om de perfecte balans te vinden tussen de veiligheid van het netwerk en het leveren van optimale prestaties. Zeker voor het mkb is dit een uitdaging, omdat ze zich meestal niet dezelfde security kunnen veroorloven als grotere organisaties.

Het goede nieuws is dat technologie ook weer ingezet kan worden om betere prestaties en een optimale bedrijfsveiligheid te garanderen. Door de 'attack surface' te verkleinen, ofwel de delen van het bedrijfsnetwerk die via het internet toegankelijk zijn, kan security in plaats van een remmende werking juist het verschil maken. 

Firewall-configuratie

De eerste lijn van verdediging voor elk bedrijf – groot of klein – is een bijgewerkte en goed geconfigureerde firewall. Als uw bedrijf nog steeds een traditionele firewall gebruikt om te beschermen tegen kwaadaardige bedreigingen, moet u zich realiseren dat u jammerlijk slecht beveiligd bent. Alhoewel firewalls een essentieel onderdeel zijn van netwerk-security, bieden er veel - vooral traditionele varianten - een zeer matige bescherming. Op basis van source and destination information kunnen ze verkeer opsporen en blokkeren. Maar wat ze niet kunnen, is malware detecteren in het dataverkeer, hackers-activiteiten identificeren of u helpen bij het managen van wat eindgebruikers op internet allemaal aan het doen zijn. De firewall die u slechts een paar jaar geleden heeft aangeschaft, is waarschijnlijk al niet meer in staat om versleuteld verkeer te detecteren. Als gevolg staat uw bedrijfsnetwerk bloot aan allerlei versleutelde malware.

Beveiliging voor het mkb
Het feit dat uw bedrijf klein is wil niet zeggen dat u minder het doelwit bent van security-aanvallen dan een gemiddeld groot bedrijf. De realiteit is dat cyber-criminelen automatische scanning-programma’s gebruiken, die geen onderscheid maken in grote of kleine bedrijven. Integendeel: ze zijn vooral op zoek naar zwakheden in uw netwerkbeveiliging om binnen te kunnen dringen. Mkb-bedrijven hebben vaak krappere budgetten en minder middelen voor security, waardoor deze netwerken doorgaans meer zwakheden vertonen. Om er zeker van te zijn dat hun firewalls optimale bescherming bieden zonder de productiviteit te beperken, zouden IT-beheerders binnen deze organisaties moeten aandringen op oplossingen die voorzien in:

  • Razendsnelle prestaties: Uw firewall moet geen bottleneck in het netwerk worden. Als hij netwerkverkeer tegenhoudt, klagen gebruikers over slechte prestaties en trage responsetijden. IT-beheerders reageren dan door de beveiligingsbeperkingen te verlichten. Het resultaat? De business brengt zijn veiligheid in gevaar om acceptabele prestaties te blijven leveren. Het is een gevaarlijk compromis dat niet aan te raden is.  
  • Uitzonderlijke security: Gebruik een firewall met deep packet inspection (DPI) – technologie om Secure Sockets Layer (SSL) – verkeer te decoderen en op te sporen dat over het netwerk gaat. Helaas missen traditionele firewalls deze mogelijkheid, waardoor hackers en cyber-criminelen malware dwars door de firewall kunnen smokkelen, gewoon door het te verbergen in SSL-verkeer. Veel leveranciers geven aan dat hun firewalls SSL-traffic wel degelijk opsporen. Helaas kunnen ze u niet vertellen welke impact dit op de prestaties heeft.
  • Lage Total Cost of Ownership (TCO): Security-oplossingen die in silo’s actief zijn, zorgen voor gaten in de beveiliging en complexiteit die de efficiëntie teniet kunnen doen en in feite een verspilling van bedrijfsmiddelen zijn. Zoek daarom naar een geïntegreerde firewall die snel kan worden ingesteld met eenvoudig te gebruiken functies, zoals grafische interfaces en set up wizards. Die kunnen de beheertijd verkorten en de operatie- en onderhoudskosten verminderen.        

Door het toenemend gebruik van cloud-applicaties door mkb-bedrijven, vervaagt de beveiligingsscheidslijn tussen uw netwerk en het internet. Daarom is niets zo belangrijk dan een oplossing die dit onderscheid maakt om ongewenste indringers buiten te houden. Uw netwerk biedt toegang tot bedrijfskritische applicaties en gevoelige bedrijfs- en klantgegevens. Een enkele inbreuk in het netwerk kan uw bedrijf makkelijk voor een dag of meer sluiten. Of een hacker in staat stellen om vitale bedrijfsgegevens te stelen. Het is daarom als mkb-bedrijf verstandig om een next generation firewall te gebruiken, of er in elk geval aan te denken er een aan te schaffen. Er staat teveel op het spel.

Dankzij de vooruitgang in de bescherming die firewalls kunnen bieden, is het bereiken van een robuuste netwerk-security zonder concessies aan de prestaties te doen, echter mogelijk en betaalbaar. Ook voor het mkb.

Download voor meer tips over het beveiligen van mkb-netwerken hier het gratis e-book: Securing your small business.

Dit artikel delen:


Dell EMC Forum 2016

Locatie: World Forum

Churchillplein 10
2517 JW
Den Haag
Nederland
http://www.worldforum.nl/
T +31 (0)70 306 63 66Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-08T12:00:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.