Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

EK voetbal 2012 en het nieuwe werken

Nog twee weken en een drie dagen en dan tuffen we in een veredelde Volkswagen bus naar de Oekraïne, het EK voetbal 2012. 2400 km en 36 uur hobbelen om ‘onze leeuwen’ te zien voetballen, hoe bedenk je het? En het meest idiote, ik ben totaal geen fan van voetbal!

Waarom dan die keuze? Omdat dit gaat over passie en verbinding, niet mijn voetbalpassie, maar die van ‘gasten' die in 2012 naar Zuid Afrika zijn gevlogen of ‘diezelfde gasten' die in 2004 de trein naar Marseille misten, terwijl ze onderweg waren naar Portugal? ‘Die gasten' die terugkomen met gepassioneerde en natuurlijk ook stoere en aangedikte verhalen. En dan denk ik, daar wil ik bij zijn.

Vertaal dit gevoel nu eens naar ‘het nieuwe werken'. Geweldig concept: any time, any place en vooruit any device! Bijna zoals in die inmiddels bejaarde Martini reclame maar dan wel zonder de passie, fun en people. Stel je voor, niet jij natuurlijk maar je collega, in z'n uppie op de zolderkamer, tussen de waslijnen, achter een bureautje buffelen. Buffelen, dat wel! Want thuis ben je namelijk vele malen productiever. En het bedrijf bespaart kosten. Maar hoe zit het dan met die verbinding? Of is het de kracht van het virtuele team geworden? En is het vooral de breedband verbinding waar we het over hebben?

Nog zo'n voorbeeld en lekker dicht bij huis: offshore en nearshore software development. Ook een geweldig concept en lekker goedkoop is de belofte. De kracht van het virtuele team is hier zeker van toepassing. Maar niet de verbinding naar mijn idee of zoals we dit bij Trivento hebben genoemd, de ‘Connected People Experience'.

Leuke voorbeelden maar is dat echt belangrijk die verbinding? Mensen met passie die energie losmaken. Samenwerken, elkaar enthousiast maken, een hecht team vormen dat resultaten boekt omdat ze verbonden zijn? Wil je daar bij zijn?

Of is de ideale en toekomstige manier van samenwerken een BYOD (Bring Your Own Device), any where, any time Skype festijn met een virtueel team dat digitaal verbonden moet zijn om überhaupt te kunnen communiceren? De pool des doods, de groep waar onze oranje voetbalhelden alles uit de kast moeten halen om de droom van het winnen van het EK voetbal in stand te houden. Dit kan in mijn overtuiging alleen lukken met passie en een team, echte verbinding dus. Verbonden all the time, without device en dus maar heel weinig digitaal.

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-31T13:58:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.